Mevlana ve padişahların en sevdiği içecek: Mide ağrısını gideriyor, şekeri düşürüyor

Mide ağrısına iyi geldiği ve şekeri düşürdüğü söylenen sirkengebin şerbeti, yüzyıllar önce Mevlana ve padişahların severek tükettiği içecekler arasındaydı. Peki sirkengebin şerbeti faydaları neler? İşte yanıtı…

10.09.2024-10:21 - (Son Güncelleme: 10.09.2024-10:21) Mevlana ve padişahların en sevdiği içecek: Mide ağrısını gideriyor, şekeri düşürüyor

Yüzyıllardır bilinen ve Mevlana’nın en sevdiği içeceklerden biri olarak anılan sirkencübin şerbeti, padişahların zindeliğinin sırrı olabilir. Bu eski Osmanlı içeceği, tüm organları ve vücudu derinlemesine temizleme özelliği ile dikkat çekiyor.

Sağlıklı Bir Yaşam İçin Doğal Bir Seçenek

Günümüzde tükettiğimiz her şey bedenimiz üzerinde etkiler bırakıyor. Bu nedenle daha sağlıklı bir yaşam sürmek için ne yediğimize ve içtiğimize özen göstermeliyiz. Sirkencübin şerbeti, Osmanlı’dan günümüze taşınan ve vücuda sayısız faydaları bulunan bir içecek olarak biliniyor.

Hem Organları Hem Vücudu Derinlemesine Temizliyor

Sirkencübin ya da diğer adıyla sirkengebin şerbeti, Osmanlı döneminde sıkça tüketilen ve insan sağlığını destekleyen bir içecek. Vücudu toksinlerden arındırarak, tüm organları temizlediği biliniyor. Yapımı kolay olan bu şerbet, içenlerin vazgeçemediği bir lezzet olarak günümüze kadar ulaşmış durumda.

Mevlana ve padişahların en sevdiği içecek: Mide ağrısını gideriyor, şekeri düşürüyor

Mevlana'nın Vazgeçilmez İçeceği: Sirkengebin Şerbeti

Rivayetlere göre, Mevlana’nın en sevdiği içeceklerden biri olan sirkencübin şerbeti, onun huzurlu bir uykuya geçişini de sağlıyordu. Peki bu şifa kaynağı içecek nasıl yapılır?

Sirkengebin Şerbeti Tarifi

Bu şerbeti hazırlamak için 1 litre su, bir su bardağı elma sirkesi ve 2-3 yemek kaşığı çiçek balı yeterlidir. Tüm malzemeler karıştırılıp 2 saat dinlendirilir ve ardından içilmeye hazır hale gelir.

Şerbetin Faydaları Neler?

Sirkencübin şerbeti, içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde sindirim sistemine iyi gelir ve hazımsızlığı giderir. Ayrıca kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur ve tokluk hissi vererek diyet yapanların vazgeçilmezi olabilir. Şerbetin içerdiği antioksidanlar sayesinde vücut toksinlerden arınır, yüksek tansiyonu dengelemeye yardımcı olur ve enerji verir. Ayrıca, düzenli kullanımı ağız kokusunu azaltır.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal