Metro Turizm Galip Öztürk kimdir? Gözaltına mı alındı? Gürcistan'a kaçan Galip Öztürk yakalandı!

Türkiye'de bir cinayet davasına bulaşan ve suçlu sayıldığı için Gürcistan'a kaçan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk tutuklandı. Bu gelişmelerden sonra Galip Öztürk merak edildi. 57 yaşında olan Galip Öztürk aslen Samsunludur . Toplam 19 çocuğu olan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk'ün bilinen 2 evliliği var. Son eşi 24 yaşındaki Rus youtuber Christina Öztürk. İşte Galip Öztürk ile alakalı ortaya çıkanlar...

01.06.2022-14:16 - (Son Güncelleme: 01.06.2022-14:16) Metro Turizm Galip Öztürk kimdir? Gözaltına mı alındı? Gürcistan'a kaçan Galip Öztürk yakalandı!

Metro Turizm'in shaibi olan Galip Öztürk Türkiye'de "adam öldürmeye azmettirme" suçundan dolayı yakalama kararı ile karşı karşıya kaldı. Bunun ardından yakalanmamak için Gürcistan'a kaçtı. Orada da Gürcistan polisleri tarafından sahibi olduğu otelde yakalanarak göz altına alınarak tutuklandı. Öztürk'ün şimdi de Türkiye'ye teslim edilip edilmeyeceği merak ediliyor.

Adı birtakım suçlara karışan Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk, tutuklanmamak için Gürcistan'a kaçtı. Ülkeyi terk etmesine rağmen tutuklanmaktan kaçamayan Öztürk'ün hayatı merak konusu oldu. Geniş aileleri sevdiğini söyleyen Galip Öztürk'ün 19 tane çocuğu olduğu öğrenildi. Aslen Samsun'un Ayvacık bölgesinden olan Öztürk şuan 57 yaşındadır. İlk eşinden ve Gürcistan'da evlendiği Youtuber eşi Christina Öztürk'ten toplamda 19 tane çocuğu var. İşte merak edilenler...

Galip Öztürk kimdir?

Adam öldürmeye azmetmek suçundan dolayı hakkında yakalama kararı çıkan Galip Öztürk kaçtığı Gürcistan'da yakalandı. Batum'da bulunan ve sahibi olduğu Metro City adlı otelde gözaltına alınan Öztürk, müebbet hapis cezası ile karşı karşıya kalırken cezanın Yargıtay tarafından çıktığı ve Öztürk'ün bundan kaçmak için ülkeyi tertk ettiği öğrenildi.

Gürcistan medyasından alınan haberlere göre Gürcistan polisi Batum'da bulunan ve Galip Öztürk'ün olan Metro City adlı otele baskın düzenleyerek operasyon sonrasında Öztürk tutuklandı. Bunun yanı sıra yöneticilerin mal varlıklarına da el konulduğu öğrenildi.

Ayrıca operasyon talimatını verenin ise Türkiye'nin "kırmızı bülten" talebini değerlendirmeye alan Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı'nın (INTERPOL) verdiği öğrenildi. Gürcistan'da da vatandaşlığı olan Öztürk'ün Türkiye'ye teslim edilip edilmeyeceği ise merak konusu oldu.

galip öztürk

Evrakta sahtecilik, kara para aklama, vergi kaçırma...

Gürcistan Maliye Bakanlığı Soruşturma Dairesi Öztürk'ün birçok suçu olduğunu belirtirken bu suçlardan bazılarının kara para aklama, evrakta sahtecilik, vergi kaçırma olduğu öğrenildi. Yapılan açıklamalarda şunlar yer aldı:

"Bir mahkeme kararına dayanarak Galip Öztürk'ün ikamet ettiği yerde yapılan aramada, diğer maddi delillerle birlikte çok miktarda nakit paranın yanı sıra, Öztürk'le bağlantılı olduğu iddia edilen uyuşturucu ve psikotrop maddeler ele geçirildi. 6 yıla kadar hapis cezası öngören Gürcistan Ceza Kanunu'nun 260 ve 261. maddelerinin ilk bölümleri uyarınca Galip Öztürk gözaltına alındı."

Galip Öztürk kim? 24 yaşındaki Rus eşi kimdir?

Galip Öztürk, hakkında çıkan yakalama kararından sonra Gürcistan'a kaçmıştı. Burada bir evliliği olan Öztürk'ün eşinin 24 yaşında Christina Öztürk olduğu öğrenildi. Rus asıllı bu kadın ile evli olan Öztürk'ün toplamda 19 çocuğu olduğu da alınan diğer bilgiler arasında yer alıyor.

19 tane çocuğu var

Metro Turizm'in sahibi olan Öztürk'ün toplam 19 çocuğu olduğu öğrenildi. Bu doğrultuda 9 tane çocuğun Türkiye'de 10 tanesinin ise Gürcistan'da yaptığı alınan diğer bilgiler arasında yer aldı. Dokuz çocuğun taşıyıcı anneler ile olduğu öğrenilirken her bir çocuğa 24 bin Euro para ödemiştir.

Öztürk'ün son eşi olan Christina Öztürk'ten 6 yaşında bir kızı olduğu bilgileri alınırken diğer 10 tanesinin taşıyıcı annelerden olduğu bilgisi elde edildi. Ayrıca çocukları ile beraber mutluluk pozları veren Öztürk'ün geniş aile sevdiği açıklamaları da dikkat çekti.

İlk eşinden 9 çocuğu var!

Galip Öztürk, Rus mafyasıyla girdiği çatışmalardan sonra Intourist Otel ve Liberty Casino'yu devretmişti. Bunlardan sonra ise Ermenistan'a kaçarak ülkenin vatandaşlığını almıştır. Daha sonra Batum'a dönmüş ve orada da 10 çocuk yapmıştır.

Çocuklarının isimleri nelerdir?

Öztürk'ün Youtuber eşi Christina Öztürk Bild Gazetesi'ne yağtığı bir açıklamada yalnızca Victoria adlı kızlarını kendi doğurduğunu dile getirmiştir. Galip Öztürk'ün çocuklarının ismi ise şu şekildedir:

Ayrin Fatma, Meryem Fatma, Alice Fatma, Anna Fatma ve Olivia Fatma adlı kızları ile, Mustafa Galip, İsmail Galip, Mehmet Galip, Ahmet Galip ve Lokman Galip'tir. Bu çocuklar ise taşıyıcı annelerden dünyaya gelmiştir.

Her çocuğa 24 bin euro

Christina Öztürk, eşinin çok çocuk istediğini ama kendinin yapamayacağını söyleyip taşıyıcı anne tuttuklarını ve her çocuk için de 24 bin Euro ödediklerini belirtti.

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal