Meteoroloji'nin Güncel Hava Durumu Raporu: Sıcaklıklar Düşüyor, Sağanak Yağmur Geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı son hava durumu raporuna göre, önümüzdeki günlerde sıcaklıklarda düşüş ve sağanak yağmur bekleniyor. İşte detaylar ve Kurban Bayramı boyunca beklenen hava durumu:

15.06.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 15.06.2024-10:31) Meteoroloji'nin Güncel Hava Durumu Raporu: Sıcaklıklar Düşüyor, Sağanak Yağmur Geliyor

Hava sıcaklıklarının iç ve batı kesimlerde, Karadeniz bölgesinde 3-5 derece azalacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise önemli bir sıcaklık değişikliği beklenmiyor.

Sağanak Yağışlar Bekleniyor

Üç bölgemizde sağanak yağışlar etkili olacak. Özellikle Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Kırıkkale, Çankırı, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Samsun, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevrelerinde yağış bekleniyor. Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da yağışların kuvvetli olması öngörülüyor.

Rüzgar ve Uyarılar

Rüzgarın genellikle kuzey ve batı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette; Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor (50-70 km/saat).

Kuvvetli Yağış Uyarısı: Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak ve Bartın'da kuvvetli yağışların neden olabileceği sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Karadeniz kıyılarında kuvvetli esmesi beklenen rüzgarın yaratabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kurban Bayramı Hava Durumu

Bayramın 1. Günü

Akdeniz ve Ege bölgelerinde sıcaklıklar 40 dereceye kadar çıkacak. İstanbul ve çevresinde, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'de sıcaklıklar 30'lu derecelerde seyredecek. Doğu Karadeniz'de kuvvetli sağanak beklenirken, Doğu Anadolu'da kavurucu sıcaklar hakim olacak.

Bayramın 2. Günü

Doğu Karadeniz'de sağanak yağış devam edecek. Diğer bölgelerde sıcaklıklar yüksek olmaya devam edecek.

Bayramın 3. Günü

Doğu Karadeniz'de beklenen sağanak yağış etkisini kaybedecek. Yağışların Burdur, Denizli ve Isparta'da etkili olması bekleniyor. Diğer bölgelerde hava durumu aynı kalacak.

Bayramın 4. Günü

İlk üç günün hava durumu dışında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Manisa, Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Ardahan ve Kars'ta sağanak yağış bekleniyor.


İl il hava durumu

ANKARA: 29, Parçalı ve az bulutlu

İstanbul: 27, Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İZMİR: 33, Az bulutlu

KOCAELİ: 28, Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

Bursa: 29, Parçalı az bulutlu

EDİRNE: 31, Az bulutlu

A.KARAHİSAR: 29, Parçalı ve az bulutlu

DENİZLİ: 37, Parçalı ve az bulutlu

MUĞLA: 36, Az bulutlu

ADANA: 36, Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA: 37, Az bulutlu

HATAY: 34, Az bulutlu

ESKİŞEHİR: 27, Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ: 32, Parçalı ve az bulutlu

KONYA: 29, Parçalı ve az bulutlu

BOLU: 23, Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DÜZCE: 27, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK: 23, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SİNOP: 28, Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN: 26, Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON: 28, Parçalı bulutlu

ARTVİN: 33, Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kıyı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ERZURUM: 28, Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KARS: 27, Parçalı ve az bulutlu

MALATYA: 36, Parçalı ve az bulutlu

VAN: 26, Parçalı ve az bulutlu

DİYARBAKIR: 40, Az bulutlu

GAZİANTEP: 39, Az bulutlu

SİİRT: 37, Az bulutlu

ŞANLIURFA: 41, Az bulutlu

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal