Meteoroloji’den çok sayıda bölgeye uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre bugün Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İskenderun Körfezi, Osmaniye ve Kahramanmaraş ile Kayseri'nin doğu, Sivas'ın güney çevrelerinde kuvvetli yağış etkili olacak. İşte 24 Ağustos 2024 hava durumu…

24.08.2024-09:57 - (Son Güncelleme: 24.08.2024-09:57) Meteoroloji’den çok sayıda bölgeye uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlük hava tahmin raporuna göre, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında, İskenderun Körfezi çevresinde, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerinde, ayrıca Kayseri'nin doğu ve Sivas'ın güney bölgelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşların, ani yağışların oluşturabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.

Kuvvetli Rüzgar Marmara ve Ege'yi Etkileyecek

Raporda ayrıca, kuvvetli rüzgarların Marmara'nın güneyi ve Kıyı Ege'de kuzey yönlerinden esmesinin beklendiği belirtildi. Bu bölgelerde rüzgarın saatte 40-60 km hızla esmesi öngörülüyor. Vatandaşların bu duruma karşı hazırlıklı olması önem arz ediyor.

Marmara Bölgesi'nde Yağış ve Rüzgar Etkili Olacak

Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Kırklareli'nin çevresi ile Tekirdağ'ın iç kesimlerinde ve Edirne'nin güneyinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar öngörülüyor. Güney Marmara'da ise kuzeyli rüzgarların etkili olması bekleniyor. İstanbul, Kocaeli ve çevre illerde hava genellikle az bulutlu olacak.

Meteoroloji’den çok sayıda bölgeye uyarı: Gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak

Ege'de Parçalı Bulutlu ve Kuvvetli Rüzgar

Ege Bölgesi'nde ise genel olarak az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak. Ancak, bölgenin güney ve iç kesimlerinde bulutlanma artacak. Kıyı Ege'de rüzgarın kuzey yönlerden kuvvetli esmesi bekleniyor. İzmir, Manisa ve Muğla gibi illerde hava sıcaklığı 36-38°C civarında olacak.

Akdeniz ve İç Anadolu'da Yağış Beklentisi

Akdeniz Bölgesi'nde yer yer çok bulutlu bir hava görülecek, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Osmaniye, Kahramanmaraş ve İskenderun Körfezi'nde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. İç Anadolu Bölgesi'nde de öğle saatlerinden itibaren Kayseri ve Sivas'ın bazı bölgelerinde sağanak yağış bekleniyor.

Karadeniz'de Sağanak Yağış Uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz'de hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Bölgede aralıklı sağanak yağışların görülmesi beklenirken, özellikle kıyı kesimlerinde yağışların kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Trabzon ve Samsun gibi şehirlerde yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar görülebilir.

Doğu Anadolu ve Güneydoğu'da Durum

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kuzeydoğu kesimlerde bulutlanma artacak ve öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars ve Ardahan'da yerel sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise genel olarak az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi şehirlerde sıcaklıklar 38-40°C arasında seyredecek.

Vatandaşların, beklenen bu hava şartlarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle tavsiye ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal