Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı: Sağanak yağış ve fırtına bugün de etkili olacak

Meteoroloji’den gelen son dakika açıklamasına göre dün Türkiye’nin birçok yerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına bugün de bazı bölgelerde etkili olacak. Yağışların gece saatlerinden itibaren etkisini artırması bekleniyor. İşte 21 Nisan 2024 hava durumu…

21.04.2024-09:04 - (Son Güncelleme: 21.04.2024-09:04)

Türkiye’de birçok yeri etkisi altına alan sağanak yağış bugün de etkili olacak. Meteoroloji  Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 21 Nisan 2024 hava durumu raporuna göre batı bölgelerde sıcaklıklar ortalama 2-4 derece azalacak. Öte yandan bazı bölgelerde kuvvetli sağanak yağış etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, Marmara'nın batısı, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Osmaniye çevreleri, Adana'nın kuzey ve doğusu, Hatay ve Kahramanmaraş'ın batı ilçeleri, Samsun ve Ordu'nun iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor. Ayrıca, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi devam ediyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde 2-4 derece azalacağı, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı ve yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Genellikle güneyli yönlerden esen rüzgarın, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Batı Karadeniz kıyılarında ise güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (40-70, yer yer 80 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı: Sağanak yağış ve fırtına bugün de etkili olacak

O bölgelere uyarılar

Edirne ve Kırklareli çevrelerinde gece saatlerinde beklenen yoğun yağışlar, sel ve su baskınları gibi olumsuzluklara neden olabilir. Bu nedenle, bölge sakinlerinin dikkatli olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem taşıyor. Batı Karadeniz kıyılarında ise güneyden esen şiddetli rüzgarlar ve kısa süreli fırtınalar bekleniyor. Bu durumda, çatı uçması gibi risklerin yanı sıra ulaşımda aksamalar da yaşanabilir, bu yüzden vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ve Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde ise yüksek kar örtüsüne sahip eğimli arazilerde çığ tehlikesi bulunuyor. Bu bölgelerde yaşayanların da çığ riskine karşı gerekli önlemleri alması hayati önem taşıyor.

21 Nisan 2024 hava durumu

Meteoroloji o illerde yaşayanları uyardı: Sağanak yağış ve fırtına bugün de etkili olacak

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal