Meteoroloji o ilçeleri uyardı: Kuvvetli sağanak yağış geri dönüyor

Geçtiğimiz haftalarda başlayan sağanak yağışın son bulmasının ardından Aralık ayının başında ülkeye tekrardan kuvvetli yağışın gelmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise, Marmara Bölgesi'ndeki bazı şehirlere hava şartları nedeniyle uyarılarda bulundu.

02.12.2023-10:57 - (Son Güncelleme: 02.12.2023-17:43)

Geçtiğimiz haftalarda yaşanan sağanak yağışın sona ermesiyle beraber Meteoroloji’den yeni bir uyarı geldi. Meteoroloji’nin raporuna göre; Pazartesi günü tekrardan kuvvetli sağanak yağışların ülkeye geri döneceği ve bu sayede de ortalama seviyeden gezen sıcaklıkların da düşeceği tahmin edildi.

Hava sıcaklıkları bir hayli düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Kırklareli çevreleri ile Balıkesir'in batı kıyılarının sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer pus ve sis bekleniyor. Ayrıca hava sıcaklıkların ülke genelinde mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredecek. 

Meteoroloji’den “Doğalgaz zehirlenmesi” uyarısı

Rüzgârın; Marmara'nın batısında devam eden kuvvetli rüzgarın etkisini arttırarak  2 Aralık'ta Çanakkale, Edirne'nin güneyi ve İstanbul'un kuzey ilçelerinde güney ve güneybatı yönlerden kısa süreli fırtına, Kırklareli'nin Demirköy ve Vize ilçelerinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Marmara’ya yağmur geri geliyor

Parçalı bulutlu, Kırklareli çevreleri ile Çanakkale'nin güney ve Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güneybatı yönlerden kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklentiler arasında yer alıyor.

Ege ve Akdeniz’e sis hakim olacak

Ege ve Akdeniz bölgesi, önümüzdeki günlerde parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Karadeniz ve Anadolu bulutlu olacak

İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgeleri ise bulutlu havaya hakim olacak. Sabah saatlerinde bölge genelinde yer yer pus ve sis bekleniyor.


Abdullah Şaşkın
abdullahsaskin@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal