Meteoroloji kuvvetli yağış için saat verdi: 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Meteoroloji, 12 Mayıs 2024 Pazar günü hava durumu raporunda 19 il için sarı kodlu uyarı yayımladı. Yapılan tahminlere göre, kuvvetli sağanak yağış etkili olacağından yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması tavsiye edildi. İşte bugünün hava durumu…

12.05.2024-09:15 - (Son Güncelleme: 12.05.2024-09:15) Meteoroloji kuvvetli yağış için saat verdi: 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Kuvvetli sağanak yağış için alarm verildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 12 Mayıs için hava durumu tahminlerini paylaştı. Yapılan açıklamaya göre, bazı illerde sıcaklıkların düşeceği ve şiddetli yağışların beklendiği bildirildi. Vatandaşlar, olası risklere karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Son değerlendirmelere göre; ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Trakya, Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir hariç), Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Muğla, Denizli ve Afyonkarahisar çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Öğle saatlerinden sonra Batı ve Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Artvin'in doğu kesimlerinde ise yer yer kuvvetli yağışlar yaşanması bekleniyor.

Meteoroloji kuvvetli yağış için saat verdi: 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Hava sıcaklığı ve rüzgar

Yağışlı hava ile birlikte iç kesimlerde bir miktar azalma beklenirken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin edilirken, diğer bölgelerde ise mevsim normallerine yakın değerlerin görülmesi bekleniyor. Genellikle kuzeyli yönlerden esen hafif rüzgarlar, doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden esen hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar öngörülüyor. Yağış anında ise yer yer kuvvetli rüzgarlar olabileceği tahmin ediliyor.

19 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 19 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar nedeniyle oluşabilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi.

12 Mayıs 2024 hava durumu

Meteoroloji kuvvetli yağış için saat verdi: 19 ile sarı kodlu uyarı yapıldı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal