Meteoroloji kavurucu sıcaklar için tarih verdi: 13 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji, yeni haftada kavurucu sıcakların etkili olacağını ancak 13 ilde sağanak yağışların süreceğini duyurdu. İşte 9 Haziran 2024 hava durumu…

09.06.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 09.06.2024-09:18) Meteoroloji kavurucu sıcaklar için tarih verdi: 13 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 9 Haziran 2024 hava durumu raporunu paylaştı. Dün çok sayıda ilde etkili olan sağanak yağışların ardından hafta içinde kavurucu sıcaklar etkisini göstermeye başlayacak. Vatandaşlar ise bugünün hava durumunu merak ediyor.

Kavurucu sıcaklar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), hafta sonu için hava durumu raporunu yayımlayarak 13 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. MGM'nin verilerine göre, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Aksaray, Nevşehir, Niğde, Yozgat, Kayseri, Sivas, Adana, Hatay, Osmaniye, Ordu, Tokat ve Siirt çevreleri ile Akdeniz’in Toroslar bölgesinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu yağışların özellikle Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, Güneydoğu Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ise Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği öngörülüyor.

Meteoroloji kavurucu sıcaklar için tarih verdi: 13 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı

13 il için sarı kod

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Artvin, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kayseri, Niğde, Rize, Sivas, Trabzon, Bayburt ve Ardahan için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Yeni haftada hava durumu

İç kesimlerde hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Salı gününden itibaren yurt genelinde sıcaklıkların artarak mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor. Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, önümüzdeki hafta doğu bölgelerde yağışların devam edeceğini, batı bölgelerde ise yağış beklenmediğini belirtti. Macit, "Önümüzdeki hafta boyunca yurdun doğu kesimlerinde yağış var, batı kesimlerinde yağış yok. Doğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in doğusunda yağış bekliyoruz, diğer yerlerde beklemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Ankara, İstanbul ve İzmir'de bugünden itibaren yağış beklenmezken, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması bekleniyor.

9 Haziran 2024 hava durumu

Meteoroloji kavurucu sıcaklar için tarih verdi: 13 il için sağanak yağış uyarısı yapıldı

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal