Meteoroloji ‘kapıyı çalıyor’ diyerek uyardı: Çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karaadeniz’de sağanak yağış görülmesi bekleniyor. İşte 7 Temmuz 2024 Pazar hava durumu…

07.07.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 07.07.2024-09:43) Meteoroloji ‘kapıyı çalıyor’ diyerek uyardı: Çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Kuvvetli sağanak yağış çok sayıda ilde etkisini gösterecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son tahminlerine göre, Türkiye'nin kuzey, iç ve doğu bölgelerinde hava parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Özellikle Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sinop, Yozgat, Sivas ve Kayseri'nin kuzey ilçelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava az bulutlu ve açık geçecek.

Özellikle Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı öngörülüyor.

Hava sıcaklığı ve rüzgar nasıl olacak?

Batı, güney ve iç kesimlerde sıcaklıklar 1 ila 4 derece artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda ise sıcaklıkların 2-4 derece azalarak mevsim normalleri civarında olacağı tahmin ediliyor.

Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek olan rüzgar, Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli (40-60 km/saat) olacak.

Meteoroloji ‘kapıyı çalıyor’ diyerek uyardı: Çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Kuvvetli yağış uyarısı

Ordu, Giresun, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan ve Ağrı çevreleri ile Van'ın kuzey ve doğu ilçelerinde beklenen kuvvetli yağışlar nedeniyle sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Marmara'nın güneyi, Kuzey ve Kıyı Ege, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun batısında beklenen kuvvetli rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç veya direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

7 Temmuz 2024 hava durumu

Meteoroloji ‘kapıyı çalıyor’ diyerek uyardı: Çok sayıda ile sağanak yağış uyarısı

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal