Meteoroloji haftanın ilk hava durumu raporunu yayımladı: Sıcaklıklar artacak sağanak yağış devam edecek

Meteoroloji’nin haftanın ilk gününe ait hava durumu raporuna göre, hava sıcaklıkları yurt genelinde yükselişe geçecek. Ancak Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı, İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de ise sağanak yağış görülebilir. İşte 20 Mayıs 2024 hava durumu…

20.05.2024-09:42 - (Son Güncelleme: 20.05.2024-17:36) Meteoroloji haftanın ilk hava durumu raporunu yayımladı: Sıcaklıklar artacak sağanak yağış devam edecek

Türkiye genelinde hava sıcaklıkların artması bekleniyor. Meteoroloji’nin 20 Mayıs tarihli hava durumu raporuna göre bazı bölgelerde toz taşınımı ve sağanak yağışlar görülecek. Tespitlere göre, Ege Bölgesi ve Batı Akdeniz’de toz taşınımı, İç Anadolu ve Batı Akdeniz’de ise sağanak yağış etkili olacak.

Uzman isimden toz taşınımı uyarısı

Hava Tahmini Uzmanı Kenan Yüksel, bazı bölgelerde toz taşınımı beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı. Yüksel'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün Ege ve Batı Akdeniz'de, salı günü ise Ege Bölgesi'nde hafif toz taşınımı bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde hava kalitesinde azalma, görüş mesafesinde düşme, yağış anında çamur şeklinde yağış ve sağlık problemleri gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor."

Meteoroloji haftanın ilk hava durumu raporunu yayımladı: Sıcaklıklar artacak sağanak yağış devam edecek

İç ve güney Kesimlerde sağanak bekleniyor

Yüksel, hafta ortasına kadar yurdun iç ve güneydoğu kesimlerinde aralıklı sağanak geçişlerinin görüleceğini belirtti:

"Yağışların, pazartesi günü İç Anadolu'nun güney ve batısı, Akdeniz'in iç kesimleriyle Afyonkarahisar, Gaziantep, Kilis, Kars, Ardahan, Van, Hakkari ve Bitlis çevrelerinde görülmesi bekleniyor. Salı günkü yağışların ise Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin güney kesimleri ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağını öngörüyoruz. Perşembeden itibaren de yağışın etki alanı genişleyecek."

Büyükşehirlerde hava durumu

Ankara'da bugün hafif sağanak yağış bekleniyor. Yarın ve çarşamba günleri yağış beklenmezken, sıcaklık 29 dereceye kadar çıkacak.

İstanbul'da üç gün boyunca parçalı bulutlu bir hava olacak ve sıcaklık 25 dereceye ulaşacak.

İzmir'de ise parçalı ve az bulutlu hava etkili olacak, sıcaklık 31 dereceye kadar yükselecek.

20 Mayıs hava durumu

Meteoroloji haftanın ilk hava durumu raporunu yayımladı: Sıcaklıklar artacak sağanak yağış devam edecek

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal