Mersin’de katliam gibi zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mersin’deki Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda 4 aracın karıştığı zincirleme bir trafik kazası meydana geldi. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, yaşanan kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini ve 39 kişinin yaralandığını bildirdi.

27.05.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 27.05.2024-17:36) Mersin’de katliam gibi zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Mersin'de, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasında ilk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybetti, 39 kişi ise yaralandı. TAG Otoyolu'nun Yenice mevkisinde gerçekleşen kazada, Star Diyarbakır firmasına ait 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, karşı şeride geçerek iki otomobil ve bir kamyona çarptı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda 112 Acil Sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Mersin Valisi Pehlivan'dan açıklama

AA’da yer alan habere göre; Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kazada biri otobüs olmak üzere toplam dört aracın karıştığını ve 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Vali Pehlivan, otobüste 28 yolcu ile 4 mürettebat bulunduğunu belirtti.

Mersin’de katliam gibi kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kazanın meydana geldiği an

Kaza, akşam saatlerinde Mersin-Adana Otoyolu Tarsus ilçesi Yenice Kütüklü mevkiinde meydana geldi. Adana istikametinden gelen Mercedes marka 34 SD 8821 plakalı yolcu otobüsü, yağışlı havada kayarak devrildi ve karşı şeride geçti. Bu esnada biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere toplam dört araç zincirleme kazaya karıştı. Olay yerine çok sayıda polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. İlk belirlemelere göre 10 kişi hayatını kaybederken, yaralanan 39 kişi ise Adana ve Mersin'deki hastanelere kaldırıldı.

Cevdet Yılmaz'dan başsağlığı mesajı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kazada hayatını kaybedenler için sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayınladı. Yılmaz, "Mersin TAG Otoyolu'nda meydana gelen elim trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Başımız sağ olsun." ifadelerini kullandı.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TAG Otoyolu'nda meydana gelen zincirleme trafik kazasıyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tarsus ilçesi Yenice Mahallesi mevkisinde yaşanan kazanın herkesi derinden üzdüğünü belirtti. Kazayla ilgili olarak Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde üç Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı. Bakan Tunç, "Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal