Mersin Valisi Pehlivan'dan Cinsel Saldırı İddialarına Yanıt

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KYK Kız Yurdu'nda cinsel saldırı iddialarının asılsız olduğunu açıkladı.

10.10.2024-04:59 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-04:59) Mersin Valisi Pehlivan'dan Cinsel Saldırı İddialarına Yanıt

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan Açıklamalarda Bulundu

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kız Yurdu'nda bir kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı iddialarının asılsız olduğunu bildirdi. Valilikte basın mensupları önünde açıklama yapan Pehlivan, bu tür iddiaların sosyal medya üzerinden yayıldığını vurguladı.

Olayın Aslı Nedir?

Pehlivan, KYK'ya ait Müfide İlhan Kız Öğrenci Yurdu'nda, iki kız öğrencinin bir araçta bulunan erkeklerden rahatsız edici sözler duyduğu idbiasının gündeme geldiğini belirtti. Bu ihbar üzerine hızlıca olay yerine giden emniyet ve yurtta görevli ekiplerin, öğrencilerle yaptığı görüşmelerde herhangi bir mağduriyet veya şikayet olmadığı anlaşıldı.

Sosyal Medya Paylaşımlarına Dikkat

Sosyal medya üzerinden yayılan ve büyük endişe yaratan cinsel saldırı iddialarının tamamen asılsız olduğunun altını çizen Pehlivan, "Mağduriyet olmadığı anlaşılınca, bu paylaşımlara itibar edilmemelidir," dedi. Ayrıca, bu tür paylaşımlar yapan hesablarla ilgili "Halkı yanıltıcı bilgi yaymak" suçlamasıyla Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığını ifade etti.

Öğrencilerin Güvenliği Önceliğimizdir

Vali Pehlivan, öğrencilerin huzur ve güvenliğinin birinci öncelikleri olduğunu vurguladı. "Yurtlarımızda barınan bütün öğrencilerimiz ailelerinin bizlere emanetidir,'' diyerek, her türlü güvenlik önleminin titizlikle uygulandığını belirtti.

Pehlivan'ın açıklamalarına Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz de katıldı.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan (sağ 2), yurtta kalan kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı...

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan (sağ 2), yurtta kalan kız öğrencinin cinsel saldırıya uğradığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu bildirdi. Açıklamasında Pehlivan'a, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak (sol 2), İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk (sağda) ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Göksun Öz (solda) eşlik etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal