Merkez Bankası'ndan Ağustos Ayı Enflasyon Değerlendirmesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Ağustos ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayınladı. Özette, aylık enflasyondun belirgin ve kalıcı bir düşüşe geçene kadar sıkı 6 para politikası duruşunun sürdürüleceği aktarıldı.

27.08.2024-14:21 - (Son Güncelleme: 27.08.2024-14:21) Merkez Bankası'ndan Ağustos Ayı Enflasyon Değerlendirmesi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 20 Ağustos Para Politikası Kurulu Toplantı Özetini yayımladı.

PPK özetinden başlıklar;

Enflasyon Düşene Kadar Sıkı 6 Para Politikası Uygulanacak

"Aylık enflasyonun ana eğiliminde belirgin ve kalıcı bir düşüş sağlanana ve enflasyon beklentileri öngörülen tahmin aralığına yakınsayana kadar sıkı 6 para politikası duruşu sürdürülecektir. Enflasyonda belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda ise para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır"

"Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenecektir. Likidite koşulları muhtemel gelişmeler göz önünde bulundurularak yakından izlenmektedir. Sterilizasyon araçları etkin şekilde kullanılmaya devam edilecektir.

Enflasyon Orta Vadede Yüzde 5 Olacak

Kurul, politika kararlarını parasal sıkılaştırmanın gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve enflasyonu orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirleyecektir.

Enflasyon ve enflasyonun ana eğilimine ilişkin göstergeler yakından takip edilecek ve Kurul, fiyat istikrarı temel amacı doğrultusunda elindeki tüm araçları kararlılıkla kullanacaktır.

Kurul, kararlarını öngörülebilir, veri odaklı ve şeffaf bir çerçevede alacaktır."

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal