Merkez Bankası yeni Başkanı Fatih Karahan açıkladı: Kredi kartlarında taksit sınırlaması olacak mı?

2024 enflasyon raporunu açıklamak için kameralar karşısına geçen TCMB Başkanı Fatih Karahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Karahan, kredi kartları taksit sınırlaması hakkında merak edilenleri cevapladı. İşte detaylar…

08.02.2024-12:35 - (Son Güncelleme: 08.02.2024-12:49)

Geçtiğimiz günlerde göreve gelen Fatih Karahan, 2024 enflasyon raporunu açıklamak için kameralar karşısına geçti. Karahan enflasyon raporunun detaylarını açıkladıktan sonra, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir süredir gündemde olan ve vatandaşın merak ettiği kredi kartı taksit sayısı hakkında açıklama yapan Karahan, “Kredi kartlarında bir düzenleme yapılmasını gerektiğini düşünüyoruz” dedi. 

İşte Fatih Karahan’ın açıklamalarının satırbaşları;

"Ek faiz artışını şu an için öngörmüyoruz"

Değerlendirmelerimiz sıkılaştırmanın çalıştığını gösteriyoruz. Ek bir faiz artışı gerektiğini şu an değerlendirmiyoruz. Görünüm bozulması halinde kararımızı gözden geçireceğiz.

Kısa vadede sıkılaştırma talepte bir yavaşlamaya neden oluyor, bunun büyümeye etkisi olacaktır. Orta ve uzun vadede dezenflasyonun tesis edilmesi büyümeyi daha sürdürülebilir hale getirecektir.

Bizim görevimiz fiyat istikrarıdır, bunun için gerekli kararları almakta kararlıyız, reel ekonomiye yansımalarını da gözetiyoruz.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan açıklama

'Faiz indirimi konuşmak için fazlasıyla erken'

Faiz artışı döngüsünü sonlandırdığımızı ilan ettik. İndirimi konuşmak için fazlasıyla erken, aylık enflasyona baktığımızca ocak ayını geçici desek bile aralıkta yüzde 3 civarında ana eğilim söz konusuydu. Bu yüzde 36'lık hedefin olduğu durumda oldukça yüksek. Aylık enflasyona baktığımızda hem 2024 hedefinin aynı zamanda 2025 hedefinin de tutabilecek durumda olduğunu görmemiz gerekiyor.

Kredi kartı taksit sınırlaması olacak mı?

Aralık ayında kredi kartı harcamalarında yükselme oldu. Bunun geçici olup olmadığı net değil. Bir argüman şu: Asgari ücretin artacağı bekleniyordu bu nedenle bazı harcamalar öne çekilmiş olabilir, geçici olabilir. Bundan bağımsız olarak kredi kartlarında bir düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Birkaç fikrimiz var ama çalışmalarımız sürüyor. Bir şey zikretmek için erken, belli bir aşamaya geldiğinde kamuoyuna paylaşacağız.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal