Merkez Bankası tahmini yükseldi zam hesaplamaları değişti: Memur-Sen’den yeni maaş zammı açıklaması

Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılacak olan zam konusunda tartışmalar devam ediyor. Merkez Bankası’nın enflasyon tahminini yukarı yönlü revize etmesinin ardından hesaplamalar yeniden başladı. Öte yandan Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan konu hakkında bir açıklama geldi. İşte detaylar…

12.05.2024-10:20 - (Son Güncelleme: 12.05.2024-10:20) Merkez Bankası tahmini yükseldi zam hesaplamaları değişti: Memur-Sen’den yeni maaş zammı açıklaması

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği maaş zammı hesaplamaları Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın yıl sonu enflasyonu beklentilerini 2 puan yükselttiklerini duyurması sonrası güncellendi. Enflasyon farkının güncellenmesi sonrası yeni maaş hesaplamaları merak edilirken Memur Sen Başkanı Ali Yalçın'dan konu hakkında bir açıklama geldi.

Memur-Sen’den yeni maaş zammı açıklaması

NTV'deki habere göre, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının altı ayın sonunda yüzde 10'a ulaşacağını açıkladı. Toplu sözleşmede belirlenen zam oranıyla birlikte, memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye çıkacağını belirtti. Ancak, Yalçın, asıl önemin enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu vurguladı.

Merkez Bankası tahmini yükseldi zam hesaplamaları değişti: Memur-Sen’den yeni maaş zammı açıklaması

Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor." şeklinde konuştu. Nisan ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından SSK ve Bağkur emeklileri yüzde 18,72'lik bir zam alacaklarını garanti altına aldı. Beklentilere göre, enflasyonun gerçekleşmesi durumunda, altı ayın sonunda enflasyon farkı yüzde 25'e çıkabilir. Enflasyon farkına refah payı eklenip eklenmeyeceği ise temmuz ayında netlik kazanacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal