Merkez Bankası, Kore Merkez Bankası ile anlaştı: Swap anlaşması yenilendi

Merkez Bankası, Kore Merkez Bankası ile TL-Kore wonu ikili para takası (swap) anlaşmasını yeniledi.

12.08.2024-09:43 - (Son Güncelleme: 12.08.2024-09:43) Merkez Bankası, Kore Merkez Bankası ile anlaştı: Swap anlaşması yenilendi

Merkez Bankası yeni swap anlaşmasını duyurdu. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan duyuruya göre, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan ile Kore Merkez Bankası Başkanı Chang Yong Rhee arasında önemli bir swap anlaşması imzalandı. Bu anlaşma, iki ülke arasında mali iş birliğini ve ticareti destekleme amacı taşıyor.

Swap anlaşması yenilendi

Haber7’de yer alan habere göre; Açıklamaya göre, anlaşma kapsamında iki merkez bankası, güncel döviz kurlarına uygun olarak azami 56 milyar Türk lirası veya 2,3 trilyon Kore wonu değerinde yerel para birimlerini takas edebilecekler. Anlaşmanın geçerlilik süresi bugünden itibaren 3 yıl olarak belirlendi ve tarafların karşılıklı uzlaşısı doğrultusunda bu süre uzatılabilecek.

Merkez Bankası, Kore Merkez Bankası ile anlaştı: Swap anlaşması yenilendi

Bu swap anlaşması, iki ülke arasındaki ticareti ve mali iş birliğini artırmayı hedefleyen para takası finansmanlı ticaret mutabakatı çerçevesinde gerçekleştirildi. TCMB ve Kore Merkez Bankası, bu anlaşmanın, iki merkez bankası arasındaki iş birliğini daha da güçlendireceğini öngörüyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal