Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Tüm dengeler değişecek

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Ekim ayı faiz kararını duyurdu. İşte detaylar…

26.10.2023-11:31 - (Son Güncelleme: 26.10.2023-17:18)

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Başkan Hafize Gaye Erkan başkanlığında toplandı. Yapılan toplantıda Ekim ayı faiz kararı açıklandı. Faiz oranı 500 baz artırılarak yüzde 35’e çıkarıldı. 

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, Ekim ayı faiz kararını açıkladı. PPK, Ekim ayında faizi – baz puan artırarak yüzde – seviyesine çıkardı.

Merkez Bankası Faiz Kararı

Son faiz kararı ne olmuştu

TCMB temmuz ayında açıkladığı kararda 7. kez üst üste faizi yüzde 14'te sabit bırakmıştı, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarında ise faiz indirimine gitmiş aralık ve ocak ayında ise faizi yüzde 9'da sabit tutmuştu. Şubat ayında ise 50 baz puan faiz indirimi yapan TCMB politika faizini yüzde 8.5'e çekmişti. Mart ayında ise faizler yüzde 8.5'ta sabit bırakıldı. Aynı şekilde nisan ve mayıs aylarında da faizler yüzde 8.5 düzeyinde sabit tutuldu. Haziran ayında ise faizler yüzde 15'e çekildi, Temmuz ayında ise bir kez daha artış yapılarak faizler yüzde 17.5'a çıkarıldı. Ağustos ayında yüzde 25'e yükselen faizler eylülde ise yüzde 30 seviyesine çıkmıştı.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal