Merkez Bankası açıkladı: Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Finansal Hizmetler Güven Endeksi (FHGE), mayısta geçen aya göre 2,9 puan artışla 160,3 seviyesine çıktığını duyurdu.

24.05.2024-11:31 - (Son Güncelleme: 24.05.2024-11:31) Merkez Bankası açıkladı: Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin Finansal Hizmetler İstatistikleri ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi'ni kamuoyuna duyurdu. 142 finansal kuruluşun yanıtlarının değerlendirilmesiyle oluşturulan anket sonuçlarına göre, Finansal Hizmetler Güven Endeksi mayıs ayında, önceki aya göre 2,9 puanlık bir artışla 160,3 seviyesine ulaştı.

Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

AA’da yer alan habere göre; endeksi oluşturan anket sorularına dayalı yayılma endekslerinin incelenmesi sonucunda, son 3 aydaki iş durumu ve gelecek 3 aydaki hizmet talebi beklentisi artarken, son 3 aydaki hizmet talebinde bir azalma gözlendi.

İş durumu ve hizmet talebine ilişkin değerlendirmeler, son 3 ayda iş durumunda bir iyileşme olduğunu, hizmet talebinde artış yaşandığını ve gelecek 3 ayda hizmet talebinde bir artış beklendiğini gösterdi.

Merkez Bankası açıkladı: Finansal Hizmetler Güven Endeksi arttı

İstihdamla ilgili değerlendirmeler ise son 3 ayda istihdamda artış yaşandığını ve gelecek 3 ayda da artış beklendiğini ortaya koydu.

2024 yılı mayıs ayında NACE Rev.2 sektör sınıflamasına göre "Finans ve Sigorta Faaliyetleri" sektöründe güven endeksleri alt sektörlere göre değerlendirildiğinde, "64-Finansal Hizmet Faaliyetleri (sigorta ve emeklilik fonları hariç)" sektöründe 3,3 puanlık bir artış yaşanırken, "65-Sigorta, Reasürans ve Emeklilik Fonları (zorunlu sosyal güvenlik hizmetleri hariç)" ve "66-Finansal Hizmetler ile Sigorta Faaliyetleri için Yardımcı Faaliyetler" sektörlerinde ise sırasıyla 1,8 ve 1,9 puanlık bir azalma kaydedildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal