Meringata pastası, 1720 yılında ilk defa ünlü pastacı İtalyan asıllı Gasparini tarafından yapılmıştır. İsviçre’nin şirin kasabası Meiringen’de yaşayan Gasparini, birgün yumurtanın akını çırparken yumurta akının yoğunlaşıp kıvamının arttığı fark etmiş ve tatlı haline getirmiştir. Sizler için bu şahane lezzetin tarifini derledik.
MERİNGATA PASTASI
Malzemeler:
Beze (mereng) için;
- 4 adet yumurta akı
- 300 gr pudra şekeri
Krema için;
- 1 yemek kaşığı rom
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 250 gr mascarpone
- 200 ml krema
Üzeri için;
- Yer fıstığı
- Çikolata parçacıkları veya file badem
Hazırlanışı: Öncelikle merengi hazırlayın. Yumurta aklarını çırparak köpük ortaya çıkınca pudra şekerini ilave edin ve 4 dakika kadar çırpın. Pişirme kağıdının üzerine merengi dökerek 100 derece sıcak fırında 2,5 saat pişirin. Pastanın kreması için 1 paket kremayı iyice çırparak spatula yardımıyla az çırpılmış mascarponeyi ekleyin. Sonrasında pudra şekerini ilave edin. Mereng parçalarını kremaya alarak karıştırın. Pasta çemberinin kenarlarına folyoyu yerleştirin sonrasında karışımı dökerek tepesini düzleyin. Buzlukta 4-5 saat soğutarak servis edin. Afiyet olsun.