Merak edilen sorunun yanıtı geldi: Memur ve emeklinin Temmuz zammı ne kadar olacak?

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, yapılan toplu sözleşme doğrultusunda memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını duyurdu. Ancak Yalçın, asıl önemin enflasyonun kontrol altına alınması olduğunu vurgulayarak, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

11.05.2024-17:13 - (Son Güncelleme: 11.05.2024-17:13)

Enflasyonla mücadele kapsamında yaşanan gelişmeler ve ekonomik tahminler ışığında yapılan açıklamalarda, Merkez Bankası'nın mayıs ayı enflasyon tahmininin yılsonu için yüzde 38'e ulaştığı belirtildi. Yılın ilk dört ayında enflasyon farkının yüzde 3.23 olduğu bilgisi paylaşıldı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, enflasyon farkının altı ayın sonunda yüzde 10'u bulacağını ifade etti.

Yalçın, toplu sözleşmeyle belirlenen zam oranıyla birlikte memur ve memur emeklisinin temmuz zammının yüzde 20'ye ulaşacağını aktardı. Ancak, bu zammın yanı sıra enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini vurgulayan Yalçın, enflasyonun artmasının, sadece maaşlarda bir artış sağlamadığını, aynı zamanda alım gücünü de azalttığını dile getirdi.

"Aslında alım gücümüz düşüyor"

NTV muhabiri Sibel Can'a konuşan Yalçın, "Beklentimiz enflasyonun aşağı çekilmesidir çünkü bu artan şey bizim alım gücümüzü artırmıyor. Bizim cebimizdekini artırıyor gibi gözüküyor ama aslında alım gücümüz düşüyor" şeklinde değerlendirmede bulundu.

İşçi ve Bağkur emeklileri de Temmuz ayındaki artışı bekliyor. Yılın ilk 4 ayında enflasyonun yüzde 18.72 olarak gerçekleştiği belirtildi. Bu durum, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon rakamlarının eklenmesiyle zam oranlarının netleşeceğini gösteriyor. Merkez Bankası'nın nisan ayı Piyasa Katılımcıları anketine göre, mayıs için enflasyon tahmini yüzde 3, haziran için ise yüzde 2.54 oldu. Bu tahminler doğrultusunda ilk altı aylık enflasyonun yüzde 25'e ulaşması bekleniyor ve SSK ve Bağ-Kur emeklilerine bu oranda zam yapılması öngörülüyor.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal