Menteşe'deki Orman Yangınında Köylülerin Cansiparene Mücadelesi

Menteşe'deki orman yangınında köylüler traktörleriyle su taşıyarak yangınla mücadelede önemli bir rol oynuyor.

19.10.2024-12:52 - (Son Güncelleme: 19.10.2024-12:52) Menteşe'deki Orman Yangınında Köylülerin Cansiparene Mücadelesi

Menteşe'deki Yangınla Mücadelede Köylülerin Rolü

Muğla'nın Menteşe ilçesinde devam eden orman yangınına karşı hem hava hem de kara müdahaleleri sürüyor. Yangının kontrol altına alınması için köylüler, traktörlerine bağlı tankerlerle su taşıyarak, helikopterlere önemli destek sağlıyor.

Yangının Sebepleri ve Genişlemesi

Yangın, Menteşe ilçesi Turnalı Mahallesi'nde dün sabaha karşı başladı ve rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Geceleyen kara ekipleri, sabahın ilk ışıklarıyla hava destekli müdahaleye başladı.

Müdahale Ekiplerinin Çalışmaları

Yangına toplamda 480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı ile müdahale ediliyor. Yangın söndürme operasyonları için çevre illerden de destek ekipler bölgeye yönlendirildi. Ancak, bölgede etkili olan şiddetli rüzgar, alevlerin kontrol altına alınmasını zorlaştırıyor.

Köylülerin Cansiparene Yardımları

Kuyulardan su çekerek Kıran ve Sarnıç Mahalleleri arasındaki yangın göletine taşıyan köylüler, helikopterlerin yangın bölgesine müdahale etmesine yardımcı oluyor. Yaklaşık 100 traktör, göletin doluluk oranını koruyarak helikopterlerin su almasını sağlıyor.

Sonuç Olarak

Yangın söndürme çabalarında köylülerin fedakarlığı ve özverili çalışmaları, yangının kontrol altına alınmasında büyük önem taşıyor.

Muğla'nın Menteşe ilçelerindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken köylüler...

Muğla'nın Menteşe ilçelerindeki orman yangınına havadan ve karadan müdahale sürerken köylüler traktörlerine bağlı tankerlerle su taşıyarak helikopterlere destek veriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal