Menteşe'de Orman Yangınına Karşı Stratejik Yangın Şeridi Açıldı

Menteşe'de çıkan yangın için ormancılar 6 kilometre uzunluğunda 'yangın şeridi' oluşturarak alevlerin yayılmasını engelledi.

22.10.2024-14:20 - (Son Güncelleme: 22.10.2024-14:20) Menteşe'de Orman Yangınına Karşı Stratejik Yangın Şeridi Açıldı

Menteşe'deki Orman Yangınına Müdahale

Muğla'nın Menteşe ilçesinde, 18 Ekim'de meydana gelen orman yangınına karşı hızla önlemler alındı. Yangının, asırlık kızılçamlara ve yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek amacıyla ekipler, sarp arazide 6 kilometre uzunluğunda bir "yangın şeridi" açarak, alevlerin yayılma ihtimalini minimize etti.

Yangının Kontrol Altına Alınması

Yangın, Turnalı Mahallesi'nde, sabahın erken saatlerinde rüzgarın etkisiyle hızla yayıldı. Ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesi ile yangın, dün kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaların devam ettiği bölgedeki alevlerin yeniden parlamaması için gerekli önlemler alındı.

Yangın Şeridinin Önemi

Alevlerin önünün kesildiği noktada, dik yamaçların bitimiyle başlayan sırt hattında açılan yangın şeridinin büyük önemi olduğu kaydedildi. Bu şerit, yangının asırlık kızılçam ağaçlarına ve Kıran köyüne ulaşmasını engelleyerek önemli bir görev üstlendi.

Ekipler, gece gündüz süren çalışmalar neticesinde açtıkları 6 kilometrelik hat boyunca hem dron ile havadan görüntüleme yaparken, aynı zamanda yangın söndürme helikopterleri de yanık sahadaki tütmelere su sıkarak mücadeleye devam etti. Yangının yeşil alanları tahrip ettiği yerler ise havadan kaydedildi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 18 Ekim'de çıkan ve dün sabah kontrol altına yangının diğer...

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 18 Ekim'de çıkan ve dün sabah kontrol altına yangının diğer mahallelere sıçramaması için ekiplerin sarp arazide 6 kilometre şerit açtığı öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal