Meloni ve Zelenskiy, Roma'da Ukrayna'nın Stratejik 'Zafer Planı' Nı Tartıştı

İtalya'nın Başbakanı Meloni ve Ukrayna'nın Başkanı Zelenskiy, Roma'daki görüşmelerinde Zafer Planı üzerinden iş birliğini güçlendirdi.

11.10.2024-02:48 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-02:48) Meloni ve Zelenskiy, Roma'da Ukrayna'nın Stratejik 'Zafer Planı' Nı Tartıştı

İtalya'nın Desteği ve Yeni Stratejiler

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Roma'daki tarihi Villa Pamphili konutunda bir araya geldi. Görüşmenin ana gündem maddesi, Ukrayna'nın Rusya ile olan çatışmasını sona erdirmek amacıyla hazırladığı 'Zafer Planı' oldu.

Görüşmenin Detayları

Avrupa turu çerçevesinde Londra ve Paris'te çeşitli görüşmeler gerçekleştiren Zelenskiy, son olarak Roma'ya geldi. Meloni, yapmış olduğu basın açıklamasında, "Ukrayna'ya olan desteklerimizin çok yönlü bir perspektife sahip olduğunu ve bu desteği sağlayabilmek için her zaman hazır olduğumuzu" belirtti.

İş Birliğine Vurgu

Meloni, Ukrayna'nın savunma sanayisinin güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek, barış sürecini desteklemek için gerekli askeri ve enerji yardımlarının yapılacağını ifade etti. "Moskova ile müzakereleri sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilecek uluslararası aktörlerin sürece dahil edilmesinin önemine değinerek Zelenskiy ile anlaştık" diye ekledi.

Zelenskiy'nin Açıklamaları

Kendisi de Meloni ile gerçekleştirdiği görüşmeyi verimli bulduğunu ifade eden Zelenskiy, "Zafer Planı'nın ayrıntılarını Avrupalı liderlerle paylaşma fırsatı bulmak harika bir gelişme oldu. Bu planın detaylarına ve strategieye gösterdiği ilgi için Giorgia ve İtalyan hükümetine teşekkür ederim" diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gelecek Adımlar

Zelenskiy ayrıca, İtalya'da gerçekleşecek yeniden yapılanma konferansının önemini vurgulayarak, "Bu konferans için Meloni'ye teşekkür ederim. Ayrıca yeni bir savunma paketinin hazırlanması konusunu da ele aldık" dedi. Cuma sabahı Zelenskiy, Roma'dan Vatikan'a geçerek Papa Franciscus ile bir görüşme gerçekleştirecek.

Ukrayna devlet başkanı Volodimir Zelenski (solda) ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni (sağda)...

Ukrayna devlet başkanı Volodimir Zelenski (solda) ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni (sağda) Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik Kiev'in hazırladığı "Zafer Planı"nı görüşmek üzere başkent Roma'da bulunan Villa Pamphili'ye geldi. İki lider görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal