Melbourne Gezilecek Yerler

Avustralya'nın en kalabalık ikinci şehridir. 2011 yılında ünlü bir derginin hazırladığı rapora göre dünyanın en yaşanabilir şehirler listesinde ilk sıraya yerleşmiştir. Dilerseniz verin yazımızın devamında hep birlikte Melbourne şehrinde nereleri gezebileceğinize bakalım.

13.06.2020-16:25 - (Son Güncelleme: 13.06.2020-16:23) Melbourne Gezilecek Yerler

Melbourne Avustralya'nın Victoria eyaletinde yer almaktadır. Avustralya'nın en kalabalık ikinci şehridir. 2011 yılında ünlü bir derginin hazırladığı rapora göre dünyanın en yaşanabilir şehirler listesinde ilk sıraya yerleşmiştir. Melbourne gezilecek yerler bakımından bize oldukça zengin bir çeşitlilik sunuyor. Dilerseniz verin yazımızın devamında hep birlikte Melbourne şehrinde nereleri gezebileceğinize bakalım.

Yarra Nehri

Yarra nehri şehri tam olarak ortadan ikiye ayırmaktadır diyebiliriz. Yemyeşil ağaçlarla donatılmış olan Yarra nehri manzara sevenler için mükemmel bir ortamdır.

Kraliyet Botanik Bahçesi

Kraliyet Botanik Bahçesi 38 hektarlık bir arazi üzerine kurulmuştur. Melbourne'da gezilecek yerler listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. 10 binin üzerinde bitki türüne ev sahipliği yapmaktadır. Çevre bakanlığına bağlı olarak hizmet verir. Güzel manzarasına ek olarak içerisinde araştırma ve geliştirme laboratuvarları da bulunuyor. Burada tükenmekte olan bitki türleri koruma altına alınmıştır.

Puffing Tarihi Treni

Melbourne tatilinizde eğlenceli bir etkinlik ediyorsanız bu tren ile yolculuk yapmayı seçebilirsiniz. Puffing Tarihi Treni 1900'lü yıllarda şehirler arası ulaşımı sağlamak için hizmete açılsa da günümüzde turistik amaçlı olarak kullanılmaktadır. Bu tren ile hem nostaljik bir yolculuk yapıp tam ve şehrin doğal manzaralarını seyredebilirsiniz.

Viktoria Ulusal Galerisi

Melbourne'da gezilecek yerler listemizde bu sefer bir sanat Müzesi bulunuyor. Burası Avustralya'nın en eski ve en büyük Müzesi olarak kabul edilmektedir. 1861 yılında hizmete açılmıştır. Galeride çoğunlukla Avustralyalı sanatçıların eserleri sergilenmektedir.

Flinders Caddesi İstasyonu

Bu cadde için Melbourne şehrinin simgesi dersek yanlış söylemiş olmayız. Bu yapı şehrin demiryollarının merkezi olarak geçer. Ana istasyon binası 1909 yılında inşa edilmiş ve günümüzde yapısında çok fazla değişiklik gerçekleştirilmemiştir. Hala ilk yapıldığı gibi olduğunu söyleyebiliriz.

Melbourne Müzesi

Melbourne Müzesi Carlton Bahçeleri içerisinde yer alan bir doğal ve kültürel tarihi müzesidir. 2000 yılında ziyarete açılmıştır. 2011 yılında "en iyi turistik mekan" ödülünü kazanmıştır. Post modern mimari ye sahiptir. Melbourne şehrinin tarihine ayna tutar.

St. Paul Katedrali

Merbourne şehrine gittiyseniz ve mimarisi güzel yapıları izlemekten hoşlanıyorsanız bu katedrali mutlaka Melbourne'da gezilecek yerler listenize eklemelisiniz. Önceleri Anglikan Kilisesi olarak hizmet verse de zamanla büyüyerek bu hala almıştır. Flinders Caddesi İstasyonu'nun tam karşısında bulunmaktadır. İnşası 19. Yüzyılda yapılmıştır. Binada yapılan restorasyonlarda binanın asıl yapısına kesinlikle zarar verilmemektedir.

St. Patrick Katedrali ve Bazilikası

Mimarisi ile ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatan bu tarihi yapı Melbourne'un Doğu tarafında bulunmaktadır. 19. Yüzyılda inşa edilmiştir. Doğu batı karışımı bir mimariye sahiptir. Avustralya'daki en büyük kilise olarak bilinmektedir.

Federasyon Meydanı

Melbourne'da gezilecek yerler arasında bu sefer şehrin tam olarak merkezini söyleyeceğiz. Bu meydan yapılan planlamalarla 16 tiyatroya dönüştürülmüş şehirde gerçekleştirilecek faaliyetler için alanlar yaratılmıştır. Meydanın dua edemem süslemesi sokak sanatçıları tarafından yapılmıştır. Dikilen ağaçlar büyüdüğünde daha da güzel olacağını düşünceleriniz federasyon meydanı bu haliyle bile turistlerin oldukça ilgisini çekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal