Meksika'nın vazgeçilmez sosları arasında yer alan guacamole sosun keyfini çıtır çıtır cips ile çıkarabilirsiniz. İşte hem ekşi hem de hem de birazcık acı olan bu dip sosun tarifi...
MALZEMELER
- 4 adet olgun avokado
- 4 adet jalapeno biberi
- 1 adet büyük boy domates
- 1 adet orta boy kırmızı soğan
- 2 adetlime suyu (yeşil limon)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 diş sarımsak
- 1/4 demet taze kişniş
- 1/2 çay kaşığı tuz
TARİF
İlk olarak jalapeno biberlerini közleyin ve kabuklarını soyarak dinlemeye bırakın.
Olgun olarak satın aldığınız avokadoları ikiye keserek içini bir kaba koyun. Çatallar avokadoları iyice ezin.
Sarımsaklarını, kırmızı soğanı ve kişnişi iyice kıyın. Dilerseniz domateste ekleyebilirsiniz.
Közlediğiniz jalapeno biberlerini karışımın içine ekleyin.
Zeytinyağı, yeşil limon, tuz ve karabiberi üstüne ekleyin.
Guacomale sosu kavanozda muhafaza ederek cips ya da biftek yanında tüketebilirsiniz.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.