Meksika’da sıcak hava felaketi: Ölü sayısı 90’a ulaştı

Meksika’da etkili olan sıcak havalar sebebiyle ölü sayısı artıyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre hayatını kaybedenlerin sayısı 90’a ulaştı.

09.06.2024-09:45 - (Son Güncelleme: 09.06.2024-09:45) Meksika’da sıcak hava felaketi: Ölü sayısı 90’a ulaştı

Yılın başından bu yana Meksika’yı etkisi altına alan sıcak hava dalgası sebebiyle can kaybı sayısı artıyor. Alınan bilgilere göre en az 90 kişi sıcak havalardan dolayı yaşamını yitirdi.

Ölü sayısı 90’a ulaştı

AA’da yer alan habere göre; Meksika basınında yer alan haberlere göre, özellikle Veracruz, Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde rekor seviyelere ulaşan sıcaklıklar nedeniyle can kayıpları artıyor.

Meksika’da sıcak hava felaketi: Ölü sayısı 90’a ulaştı

2024 yılının başından bu yana ülke genelinde aşırı sıcaklar nedeniyle 90 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'nın son verilerine göre, sadece 29 Mayıs-5 Haziran tarihleri arasında 29 kişi aşırı sıcaklar nedeniyle yaşamını yitirdi. Yaklaşık 2 bin kişinin ise güneş çarpması nedeniyle hastanelere başvurduğu bildirildi.

Kronik hastalar özellikle uyarıldı

Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), ülke genelinde yeni bir sıcak hava dalgasının etkili olacağını belirterek, kronik hastalığı olan kişilere zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal