Mehmet Şimşek ABD'de Yatırımcı Toplantılarına Katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, ABD'nin önde gelen bankalarından Citibank'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3 ayrı yatırımcı toplantısına katıldı. Bakan Şimşek, Türkiye ekonomisi hakkında yatırımcılara bilgi verdi.

24.09.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 24.09.2024-10:47) Mehmet Şimşek ABD'de Yatırımcı Toplantılarına Katıldı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 79. BM Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu New York'ta, ABD'nin önde gelen bankalarından Citibank'ın ev sahipliğinde düzenlenen 3 yatırımcı toplantısına katıldı.

Toplantıya, ABD'nin önde gelen portföy yönetim şirketlerinin kıdemli fon yöneticileri ve ekonomistlere katıldı. Basına kapalı düzenlenen toplantıda Bakan Şimşek, ekonomik programında kaydedilen ilerlemeleri, gelişmeleri ve gelecek döneme ilişkin önceliklerini yatırımcılarla paylaştı.


Türkiye Doğrudan Yatırımları Artırma Hedefinde

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, ayrıca, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen yuvarlak masa toplantısına da katıldı. Düzenlenen toplantıya ABD ve Türkiye'den önemli iş dünyası temsilcileri ile uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri katılım gösterdi.

Bakan Şimşek, toplantıda Türkiye'nin sahip olduğu stratejik avantajları anlattı. Şimşek, Türkiye'nin doğrudan yatırımları artırma hedefinde olduğunu belirtti. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in bugün de ABD'de yatırımcı toplantılarına katılacağı öğrenildi.

Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal