Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor: Türk futbolu için kritik gün başladı

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yarışacağı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimi bugün başladı. İşte detaylar…

18.07.2024-13:09 - (Son Güncelleme: 18.07.2024-13:09) Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor: Türk futbolu için kritik gün başladı

Türk futbolu için kritik gün başladı. Ankara’da gerçekleşen Olağan Seçimli Mali Genel Kurul toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlık seçimine sahne oluyor. Toplantı sabah saat 11'de başladı ve delegeler, yeni başkanını seçmek için bir araya geldi.

Türk futbolu için kritik gün başladı

TFF başkanlık seçimine katılmak isteyen adayların Genel Kurul Divanı'na 65 delegenin ıslak imzalı desteğini sunması gerekiyor. Bu şartı yerine getiren Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu, başkanlık için yarışacak. TFF'nin olağan seçimli mali genel kuruluna toplam 261 delege katıldı. Kongrede salt çoğunluğun sağlanabilmesi için ise 161 delegenin katılımı gerekti.

Divan Kurulu yeni Başkanı Mehmet Baykan

Genel kurulda divan başkanlığı için de oylama yapıldı. Mehmet Baykan ve Murat Sancak aday gösterildi. Oylama sonucunda Mehmet Baykan, 146 oy alarak divan kurulu başkanı seçildi. Murat Sancak ise 84 oy aldı.

Mehmet Büyükekşi ve İbrahim Hacıosmanoğlu yarışıyor: Türk futbolu için kritik gün başladı

İbrahim Hacıosmanoğlu: Seçilen başkan görevini kaos yaratmadan tamamlasın

Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu, TRT Spor'a yaptığı açıklamalarda, seçimlerin heyecanını vurguladı ve Türk futboluna hizmet etme amacını dile getirdi. Hacıosmanoğlu, "Uzun zamandır yarışın olmadığı genel kurullar yapılıyordu. Onun heyecanı var herkeste. Bizim temennimiz, seçimlerin Türk milletine yakışan bir şekilde tamamlanması. Seçilen başkanın kaos yaşamadan, barış ve kardeşlik içinde, futbolun bir eğlence olduğu, sportif başarıların sadece saha içinde yaşanması gerektiği düsturuyla hizmet etmesi. Biz de bundan memnun kalırız." dedi.

Ayrıca, Hacıosmanoğlu, "Kazanacağıma inanıyorum. Kazanamazsam da Türk futboluna hizmet ettiğimi düşünüyorum. Barış ve kardeşlik diyoruz. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese 10 adım daha yaklaşıp iletişim kuracağız. Bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Türk futbolunun sorunlarını ancak el ele verirsek çözebiliriz. Federasyon başkanı olarak ben bütün sorunları çözeceğim diye yola çıkarsanız hiçbir sorunu çözemezsiniz." ifadelerini kullandı.

Yeni isim Haziran 2027’ye kadar görevde kalacak

Yeni seçilecek TFF başkanı, Haziran 2027'ye kadar görev yapacak. Başkanlık seçimlerinin sonucu merakla beklenirken, Türk futbolunun geleceğini şekillendirecek bu önemli seçimin barış ve kardeşlik içinde tamamlanması umut ediliyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal