Mega Metal halka arz ne zaman, talep toplama tarihi belli oldu mu? 2023 Mega Metal halka arz fiyatı ne kadar, kaç lot verir? Mega Metal hisse kodu

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), tarafından onaylanan Mega Metal halka arz detayları yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. Mega Metal halka arz tarihi, hisse kodu, fiyatı, lot sayısı gibi detaylar internet üzerinden araştırılıyor. Peki Mega Metal halka arz ne zaman, talep toplama tarihi belli oldu mu? 2023 Mega Metal halka arz fiyatı ne kadar, kaç lot verir? İşte Mega Metal hisse kodu…

05.12.2023-17:21 - (Son Güncelleme: 05.12.2023-17:21) Mega Metal halka arz ne zaman, talep toplama tarihi belli oldu mu? 2023 Mega Metal halka arz fiyatı ne kadar, kaç lot verir? Mega Metal hisse kodu

Mega Metal halka arz detayları yatırımcılar tarafından araştırılıyor. SPK’nın onay verdiği Mega Metal halka arzının Ne Zaman gerçekleşeceği başta olmak üzere lot sayısı, hisse kodu gibi detaylar merak edilen terimler arasında yer alıyor. Peki Mega Metal halka arz ne zaman, talep toplama tarihi belli oldu mu? 2023 Mega Metal halka arz fiyatı ne kadar, kaç lot verir? 

Mega Metal halka arz ne zaman?

Mega Metal halka arzı, 7-8 Aralık 2023 tarihlerinde 28,30 TL fiyattan gerçekleşecek. Talep Toplama Yöntemi ile halka arz 7 Aralık 2023’te başlayacak ve 8 Aralık 2023 saat 17:00’de sona erecek.

Mega Metal halka arz kaç lot verir?

Mega Metal halka arzı için 53 milyon adet pay ayrıldı. Halka arz edilecek hisselerin yüzde 75’inin bireysel yatırımcı, yüzde 24’ünün yurt içi kurumsal yatırımcı, yüzde 1’inin ise şirket çalışanlarına ayrıldı. Halka arz büyüklüğünün 1 milyar 725 milyon TL olması bekleniyor.

Mega Metal Halka Arz

Mega Metal’den açıklama

Şirketin halka arzı nedeniyle düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Ali Turgut, halk arzın Mega Metal’in küresel ölçekteki yatırımlarını hızlandırarak başta Avrupa ve Amerika kıtaları olmak üzere global rekabet gücünü artıracağını belirtti. “Ürünlerimiz elinizde tuttuğunuz cep telefonundan, kullandığınız otomobillere, hastanelerdeki cihazlardan uzayı keşfe çıkan uydulara kadar birçok yerde kullanılıyor. Bu nedenle “Biz olmasaydık, bu cihazların hiçbirini kullanamazdık” diyen Turgut sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzde büyümek için yatırım yapmak, yeni kapasite yaratmak ve yeni ürünler eklemek çok önemli. Bugüne kadar özkaynaklarımız ve güçlü finans yönetim politikalarımızla yatırımlarımızı gerçekleştirdik. Ancak halka arzlar da çok önemli bir finansman kaynağı, bu enstrümanı da kullanmak istiyoruz” dedi.

Mega Metal nedir, ne iş yapar?

Süper ince bakır tel üreten Mega Metal, internet sitesinde şirketin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer aldığını belirtiyor. Paylaşılan bilgiye göre şirket Kayseri'deki tesisinde oksijensiz elektrolitik bakır tel üretimini yapıyor. Sitede, şirketin Türkiye’nin süper ince bakır tel üretiminin yarıdan fazlasını karşıladığı; başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere dünyanın dört bir yanında 30’dan fazla ülkeye ihracat yaptığı belirtiliyor. Verilen bilgiye göre ürünler enerji üretimi ve dağıtımı, elektrik, elektronik, iletişim, yenilenebilir enerji, elektrikli ev aletleri, beyaz eşya, özel endüstriyel uygulamalar (robotik), havacılık ve otomotiv gibi çok çeşitli sektörlere hizmet veriyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ise Cüneyt Ali Turgut. 

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal