Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Ekonomiye ilişkin torba teklif, şiddetin önlenmesine yönelik teklif ve Avukatlık Kanunu’nda değişiklik teklifi genel kurul gündemine gelecek.
Teklife göre, ısrarlı takibe 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Suç boşanılan eşe ya da çocuğa karşı olursa veya mağdurunun okulunu, konutunu terk etmesine yol açarsa ceza katlanacak.
Sadece boşanmış eşe veya eşe değil bütün kadınlara karşı işlenen bilerek yaralama ve bilerek öldürme suçlarında ceza yükselecek. İyi hal indirimine de sınırlama getirilecek. Ayrıca, sağlık çalışmalarına yönelik şiddet de katalog suç kapsamına dahil edilecek.
Avukatlık Kanunu’nda değişiklik teklifi genel kurul gündemine gelecek. Kamu kurumlarında çalışanların avukatlık stajı yapabilmesinin önünü açan teklifle staj yapacak kişiler, avukatlık staj süresince görev yeri saklı kalarak aylıksız veya ücretsiz izinli sayılacak ve bu dönemde yıllık izinlerini de kullanabilecek. Ayrıca birden fazla baronun bulunduğu illerde her bir baro tarafından adli yardım bürosu oluşturulacak.
Yine, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklere yönelik düzenlemeler içeren TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülecek. Teklife göre, Türkiye'de gerçekleştirilen fuarların düzenlendiği iç alanlarda yapılan ilan ve reklamlar vergiden muaf tutulacak. İhracatçı birliklerinin ve TİM genel sekreter ve genel sekreter yardımcılıklarına 30 gün içinde atama yapılmaması hâlinde Ticaret Bakanlığınca resen atama yapılabilecek.
Ek bilgi olarak, vatandaşın beklediği ve yakından takip ettiği Hal Yasası, Perakende Yasası ve e-Ticaret Kanunu ile ilgili hazırlıklar son sürat sürdürülüyor. AK Parti kurmayları ile Ticaret Bakanlığı, uzun zamandır bu üç kanun üzerinde çalışarak toplantılar düzenliyor. Ayrıca, sosyal medya şirketlerine yeni sorumluluklar getiren ve yalan haberlerin yayılmasının önüne geçilmesi hedeflenen dezenformasyon yasasının kısa süre içerisinde Meclis’e sunulması planlanıyor.