MECLİS ONAYINDAN GEÇTİ! Her ay tıkır tıkır aksatılmadan emeklilerin hesaplarına yatırılacak

Emekli vatandaşlar için yeni bir destek ödemesi yapılacağına yönelik açıklamalar geldi. Düzenli olarak her ay yatırılacak olan bu ödemeler Meclis onayından da geçti. Emekli vatandaşlara müjde!

15.03.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-10:34) MECLİS ONAYINDAN GEÇTİ! Her ay tıkır tıkır aksatılmadan emeklilerin hesaplarına yatırılacak

Ülke genelinde emekli maaşını bankalardan alan 16 milyon emekli vatandaş için yılbaşında %49,25 oranında bir zam yapıldığı açıklanmıştı. Yapılmış olan bu zam 6.700 ve altında kök aylığı alan emekli vatandaşları hiçbir şekilde etkilememişti. Bu sebeple en düşük emekli maaşı da 10.000 TL olarak kaldı. Özellikle kök aylığı 6.700 ve altında olan emekli vatandaşlar söz konusu olan bu açıklamalardan sonra sosyal medya üzerinden tepkilerini göstermeye devam etti. Hükümet ise emeklilerin tepkilerini göz kapatmayacak yeni bir müjdenin haberini verdi. 

Hükümet belediyeleri işaret etti

Yapılan zam açıklamasından sonra emekli vatandaşların sosyal medya üzerinden tepki verdiğinin farkına varan hükümet, emekli vatandaşların maaşlarını seyyanen bir artış yapacağına yönelik çalışmalar içerisine girdiğini aktardı. Bu çalışmalar sayesinde açlık sınırın altında kalan maaşları iyileştirmek ilk hedef. Tabii ki de bu noktada hükümet belediyeleri işaret ederek emeklilere yönelik devlet paketlerinin artırılması talebinde bulundu. Emekli vatandaşların bu defa gözleri belediyelere çevrilmişken; belediyelerden müjdeli haber verildi! Emekli vatandaşlara her ay düzenli ödeme yapılacağı duyuruldu.

Emeklilere her ay 500 TL ödeme

Emeklilere 500 TL ödeme yapılacak

Emekli vatandaşların ceplerini rahatlatmak için belediyeler elini taşın altına koydu. Farklı farklı belediyelerden birçok emekli vatandaşlara destek haberi duyurulurken; bu sefer yeni destek haberi ise Mezitli Belediyesi tarafından verildi. Mezitli Belediyesi her ay emeklileri 500 TL tutarında destek ödemesi sağlayacağını açıkladı. 

Belediye daha önce yapmış olduğu yardım destek kampanyalarıyla tüm emekli vatandaşlara 1.000 TL yardım ödemesini gerçekleştirmişti. Yerel seçimlere sayılı günler kala ise son dakika açıklaması yaparak 65 yaş üstü ve 18.000 TL’den az emekli maaşı bulunan, Mezitli sınırları içerisinde yaşamını sürdüren emekli vatandaşlara her ay düzenli şekilde 500 TL maddi destek sağlayacaklarını dile getirdi. Aktarılan karar Meclisten geçtikten sonra birçok emekli vatandaşın yüzü şimdiden gülmeye başladı bile.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal