Meclis, Kadına Yönelik Dijital Şiddeti Araştıracak

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu, dijital şiddeti ele alacak çalışmalara başlayacak.

11.10.2024-13:37 - (Son Güncelleme: 11.10.2024-13:37) Meclis, Kadına Yönelik Dijital Şiddeti Araştıracak

Meclis, Kadına Yönelik Dijital Şiddeti Araştıracak

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Çiğdem Erdoğan, kadına yönelik dijital şiddetin araştırılacağını belirtirken, bu konunun Meclis’in yeni odak noktalarından biri olacağını ifade etti.

Dijital Şiddet Üzerine Yeni Bir Yaklaşım

Erdoğan, son zamanlarda toplumda yaşanan birçok cinayetin arkasında dijital şiddetle ilgili verilere dikkat çekti. "Dijital şiddet aslında şiddetin merkezinde yer alıyor" diyen Erdoğan, yeni oluşturulan komisyonun konuyu önceki çalışmalardan farklı bir boyutta inceleyeceğini belirtti.

Önemli Vurgular ve İşbirlikleri

"Bu çalışma, toplumun ihtiyaçlarına yanıt vermek ve yeni bir yol haritası oluşturmak için kritik öneme sahip" diyen Erdoğan, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle işbirliği yapacaklarını açıkladı.

Bakanların Katılımı ve Bilgilendirme Faaliyetleri

Komisyon toplantılarında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve diğer ilgili bakanlar misafir edilerek, çalışma süreçlerine dair bilgi alışverişinde bulunulacak.

Cadına yönelik dijital şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla, uluslararası iş birliklerin artırılması da hedefleniyor.

Yeni Toplantılar ve Eğitimler

Özellikle kadın milletvekillerinin talepleri doğrultusunda dijital okuryazarlık alanında eğitimler düzenlenecek. Ayrıca, kadın mühendislerin yapay zeka alanında yer alması teşvik edilecek.

Tüm bu çabalar, toplumda kalıcı değişim yaratmayı amaçlıyor.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem...

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda kadına yönelik şiddetle mücadeleye ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal