MEB'den Son Dakika Kararı: Özel Okullar Mercek Altında!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretim programlarına uygun şekilde hazırlanıp dağıtılan ücretsiz ders kitaplarını okutmayan özel okullar hakkında inceleme başlatacağını duyurdu. Bu kapsamda, Bakanlık onaylı ders kitaplarını kullanmayan özel okulların cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalabileceği belirtildi.

25.09.2024-12:52 - (Son Güncelleme: 25.09.2024-12:52) MEB'den Son Dakika Kararı: Özel Okullar Mercek Altında!

Milli Eğitim Bakanlığı, 81 il valiliğine gönderdiği yazıyla, özel okullarda Talim ve Terbiye Kurulu onaylı öğretim programlarının yürütülmesi gerektiğini vurguladı. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlayan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun olarak hazırlanan ders kitaplarının özel okullara da dağıtıldığını belirten MEB, bu kitapların dışındaki kaynakların kullanılmaması gerektiğini açıkladı. Ayrıca, özel okulların bu kurala uymaması durumunda gerekli incelemelerin başlatılacağını duyurdu.

Ücretsiz Ders Kitaplarının Kullanımı Zorunlu

MEB, bu yılın şubat ayında yayımlanan yeni düzenlemelerle, özel okulların da ücretsiz olarak dağıtılan ders kitaplarını kullanmalarını zorunlu hale getirdi. 16 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'ndeki değişiklikler kapsamında, özel okulların bu kitapları derslerde okutması gerektiği hükme bağlandı.

Denetimler Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim döneminde özel okullara yönelik denetimlerin başladığını duyurdu. Bu denetimlerde, Bakanlıkça dağıtılan ücretsiz ders kitaplarının kullanılıp kullanılmadığına bakılacak. Kullanılmadığı tespit edilen okullara kademeli olarak para cezası verilebileceği, hatta çalışma ruhsatlarının iptal edilebileceği ifade edildi.

MEB'in Hedefleri

Bu düzenlemelerle, öğrencilere sunulan eğitim materyallerinin MEB denetiminden geçmeyen kitaplar aracılığıyla hatalı bilgi vermesinin önlenmesi ve velilerin ekonomik olarak zorlanmaması amaçlanıyor. Ayrıca, merkezi sınavlarda (ÖSYM-YKS) çıkacak soruların MEB onaylı kitaplardan hazırlanacağı vurgulanarak, bu ders kitaplarının önemine dikkat çekildi.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal