MEB'den öğrencilere ücretsiz uygulama! Tarih belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenciler için yeni bir uygulama başlatarak 1 Temmuz itibarıyla ilkokul 2. sınıftan itibaren tüm kademelerde ücretsiz yaz okulu açacak.

12.06.2024-15:53 - (Son Güncelleme: 12.06.2024-16:04) MEB'den öğrencilere ücretsiz uygulama! Tarih belli oldu

1 Temmuz'da başlayacak olan yaz okulları, spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim gibi çeşitli alanlarda açılacak. Ayrıca, ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları da sunulacak. Bu kurslar, öğrencilere yaz tatilinde hem eğlenceli hem de eğitici bir ortam sağlayacak.

Kursların Detayları

- Kurs Merkezleri: Ortaokul ve ortaöğretim kurumlarındaki kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak.

- Ücret: Kurslara devam eden öğrenci ve kursiyerlerden herhangi bir ücret alınmayacak.

- Mezunlar İçin Kurslar: Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek.

- Kurs Süresi: Kurslar 1 Temmuz'da başlayacak ve 29 Ağustos'ta tamamlanacak. Eğitim-öğretim dönemi destekleme ve yetiştirme kursları ise 2 Eylül itibarıyla açılacak.

Yaz Döneminde Ek Destekleme ve Yetiştirme Kursları

Yaz döneminde ortaokul 8. ve lise 11-12. sınıf öğrencileri için akademik derslere yönelik destekleme ve yetiştirme kursları verilecek. Yaz döneminde bir dersten haftada 6 saat destekleme ve yetiştirme kursu açılabilecek. 

- Kurs Zamanlaması: Yaz okulu kapsamında açılan kurslar, saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün planlanacak.

- Günlük Ders Saatleri: Bir dersten günlük 2 saatten fazla planlama yapılamayacak. Kursların süresi, 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak.

Yaz Okulları ile Hedeflenenler

Bu yeni uygulama ile MEB, öğrencilerin yaz tatilini daha verimli geçirmesini, akademik olarak desteklenmesini ve çeşitli yeteneklerini geliştirmesini amaçlıyor. Yaz okulları ve destekleme kursları, öğrencilerin hem eğlenip hem de öğrenmelerine olanak tanıyacak şekilde düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yeni uygulaması, öğrencilere yaz tatili boyunca hem akademik hem de sosyal gelişim fırsatları sunacak. Bu yaz okulları ve kurslar, öğrencilere destek olmanın yanı sıra, onların yeteneklerini keşfetmelerine ve geliştirmelerine de olanak tanıyacak. Öğrenciler ve veliler için büyük bir fırsat olan bu program, 1 Temmuz'da başlayarak 29 Ağustos'ta sona erecek. Eğitim-öğretim dönemi ise 2 Eylül'de destekleme kursları ile devam edecek.

Öğrencilere farklı seçenekler sunulacak

Yaz okulu kapsamında, 2. sınıftan itibaren tüm sınıf kademelerinde öğrenim gören öğrenciler, en fazla 2 alanda ders seçebilecek.

Bu kapsamda, yaz okullarında ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki kurslar, sınıflar düzeyinde oluşturulan gruplar şeklinde açılacak.

Yaz okulu kursları "spor", "görsel sanatlar", "müzik" ve "bilişim" olmak üzere 4 dalda seçilebilecek.

Yaz okulları kapsamında "spor" alanını seçecek öğrencilere, atletizm, basketbol, okçuluk, futbol, yüzme, voleybol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, satranç tercihleri sunulacak.

"Görsel sanatlar" alanında ise resim, ebru sanatı, sanat ve tasarım, hat sanatı ve fotoğrafçılık seçilebilecek.

"Müzik" alanında gitar, keman, piyano/org, bağlama/saz, ud/kanun, Türk halk müziği, Türk sanat müziği, melodika alternatifleri olacak.

"Bilişim" seçecek öğrenciler için ise yazılım, robotik kodlama, ofis programları, arduino programlama, bilgisayarda döküman hazırlama ve bilgisayara giriş dersleri olacak.

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal