MEB Robot Yarışması başvurusu formu, katılım şartları ve ödülleri 2022

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2022 yılında düzenlediği Robot Yarışması’na katılmak isteyenler MEB Robot Yarışması başvurusu formu, yarışmaya katılım şartları ve yarışmanın ödüllerini öğrenmek için internete yöneldi. Konu hakkında merak edilenler haberimizde...

16.04.2022-12:18 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-12:18) MEB Robot Yarışması başvurusu formu, katılım şartları ve ödülleri 2022

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrencilerin bilime ve teknolojiye teşvik edilmesi amacıyla her sene Robot Yarışması düzenliyor. Bunun için TÜBİTAK ve TİKA ile işbirliği yapan MEB’in Robot Yarışması’na katılmak isteyenler arama motorları üzerinden yarışmanın başvuru formunu, katılım şartlarını ve ödüllerini bulmaya çalışıyor.

MEB Robot Yarışması Başvurusu Nasıl Yapılır?

MEB’in düzenlediği Robot Yarışmasına başvuru yapmak isteyenlerin lise ve üniversite eğitimlerine devam ediyor olması gerekiyor. Bununla birlikte 1 bir danışman 2 öğrenciden oluşan bir grubun oluşturması şartı da bulunuyor. Sonrasında ise yarışmadaki kategorilerden istenilenin seçilmesi gerekmektedir. Ekipler birden fazla kategoriyi seçebilirler. Yarışmanın kategorileri ise şu şekilde:

MEB Robot Yarışması

Temalı,

Çizgi izleyen,

Hızlı çizgi izleyen,

Sumu-Mini Sumo,

Hareketli robot,

Mini Drone(İHA),

İnsanı Robotlar,

Give upüstriyel Robotik Kol,

Yumurta Toplama(Caretta Caretta),

Serbest Proje,

Tasarla-Çalıştır

Yukarıdaki bu kategoriler her sene belirli şartlara göre düzenlenmektedir. Adaylar bu kategorilerden herhangi birisini seçebiliyor. Yarışmanın kazananlarına Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ödüller verilmektedir. Yarışmaya katılan adaylar ödüllerle birlikte bilimsel bir düşünce yapısına sahip olmas, inovasyon, bilim için emek verme gibi bazı yetilere de sahip oluyor. Böylelikle öğrenciler yarışma dışında da kendi projelerini üretme donanımları kazanmış oluyor.

MEB’in Robot Yarışması’nda yer alan görevliler üniversitelerdeki öğretim üyelerinden seçiliyor. Yarışmada sergilenen projelerin tasarımları robot.meb.gov.tr adresi üzerinden görüntülenebiliyor. Yarışmanın bütün aşamaları projenin sahibi olan öğretmen ve öğrenciler tarafından yapılıyor.  

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal