MEB eokul karne neden açılmıyor, çöktü mü?

E-Okul sistemi üzerinden bazı bilgilere göz atmak isteyen öğrenciler ‘’MEB eokul karne neden açılmıyor, çöktü mü?’’ sorusunun yanıtlanmasını istiyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın konu hakkındaki açıklamaları merakla bekleniyor. Detaylar haberimizde...

17.06.2022-09:20 - (Son Güncelleme: 17.06.2022-09:20) MEB eokul karne neden açılmıyor, çöktü mü?

2021-2022 eğitim öğretim sezonu yaklaşık bir kaç saat sonra sona erecek. Karnelerini almak için okullarına koşan ve sıraları başında heyecanla karnelerini almayı bekleyen öğrenciler daha öncesinde E-Okul sisteminden çeşitli araştırmalar yapıyor. Akıllı cihazlarını kullanarak E-Okul VBS’ye girmek isteyen öğrenciler sistemin neden açılmadığını merak ediyor.

MEB eokul karne neden açılmıyor, çöktü mü?

e-Okul VBS sistemi, bakım ve onarım süreci dışında devamlı olarak hizmet veriyor. Dolayısıyla karne döneminin yaklaşması nedeniyle sistemde yaşanan yoğunluktan ötürü zaman zaman sıkıntı yaşanıyor. Bu durum öğrenciler tarafından e-Okul sistemi kapatıldı olarak yorumlanabiliyor.

Öğrencilerin T.C. kimlik numaraları ve okul numaraları ile giriş yapabildiği E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (VBS), karne notları, devamsızlık bilgisi, değerlendirme puanları gibi bilgileri içeriyor.

Karne döneminde de öğrencilerin erişimine açık olacak olan E-Okul VBS’de öğretmenler de karne notlarını giriyor.

E-Okul neden açılmıyor

2022 karne not ortalaması hesaplama nasıl yapılır?

Karne not ortalaması hesaplaması yapılırken girilen bütün derslerin tek tek ortalama puan çıkarılır. Herhangi bir dersin 1. yazılı puanı, 2. yazılı puanı ve varsa 3. yazılı puanı ile toplanır. Çıkan sonuç toplam yazılı sayısına bölünür. Elde edilen puan ders notu ortalamasıdır. Bu uygulama bütün dersler için yapılır. Sonrasında ise bütün derslerin not ortalaması toplanır ve dönem içinde alınan toplam ders sayısına bölünür. Bu işlemin sonucu karne not ortalamasını verir. Her öğrencinin sene içinde girdiği sınavlar ve aldıkları puanlar e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden velilerle ve öğrencilerle paylaşılır.

E-Okul nedir?

E-Okul sistemi, Milli eğitim Bakanlığı tarafından 2007 yılının Ocak ayında başlamış olan yazılımdır. E-Okul sistemi, veli bilgilendirme sistemidir. Bu sistem de süreç, öğrencinin okula başlaması ile başlar, öğrencinin mezuniyetine kadar devam eder.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal