MEB 2022 DYK yaz kursu öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

Yaz döneminde eğitim veren DYK ve yaz okulları gündemde en çok araştırılan konu başlıkları arasında yer alıyor. Zorunluluğu olmayan ve isteyen öğrencilerin eğitim alacağı DYK ve yaz okullarında eğitim verecek öğretmenler de başvuru sürecini takibe aldı. Kurslarda ders vermek isteyen öğretmenler, MEB 2022 DYK yaz kursları öğretmen başvuruları ne zaman? Başvurular nasıl yapılacak? Gibi sorulara yanıt arıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları.

06.06.2022-12:50 - (Son Güncelleme: 06.06.2022-12:50) MEB 2022 DYK yaz kursu öğretmen başvurusu nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı, yaz döneminde isteyen öğrencilere Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla ve yaz okullarıyla eğitim veriyor. Zorunlu olmayan bu kurslar ve yaz okulları, isteyen öğrencilere eğitim verecek. Birçok öğrenci ve veli de gelişmeleri takibe alarak başvuru sürecini beklemeye başladı. Bununla birlikte kurslarda eğitim verecek olan öğretmenler de başvuru sürecini dikkatle takip ediyor. Yaz okulları ve DYK görevli öğretmen başvurularının ne zaman başlayacağı ve nasıl yapılacağı internette en çok yanıt aranan sorular arasında yerini aldı. Peki, DYK ve yaz okulları ücretli öğretmen başvuruları ne zaman? Nasıl yapılacak? İşte yanıtı…

yaz okulları öğretmen başvuruları

Başvurular nasıl yapılacak?

Yaz döneminde eğitim verecek olan DYK ve yaz kurslarında görev yapmak isteyen ücretli öğretmenler, “https://e-kurs.meb.gov.tr/Login.aspx” internet sitesi üzerinden başvuru yapabilmektedir. Bunun için öğretmenler ilk olarak siteye giriş yapmalıdır. Daha sonra sitede sağ üst bölümde yer alan “Ücretli Öğretmen Başvurusu” sekmesine tıklamalı ve açılan sayfadan e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapmalıdır. Ardından açılan sistemden DYK başvurularını tamamlamalıdır.

Başvuru takvimi

Yaz okulları ve Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında çalışmak isteyen öğretmenler başvuruları 11 Haziran 2022 tarihinde başlayacak. Başvuruda bulunmak isteyenler için süreç 14 Haziran 2022 tarihinde sona erecek. Bu süre içinde ücretli öğretmenlik için başvurular alınmaktadır.

Hatice Üneş
haticeu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal