Maziden Atiye Ahlat Öğrenci Programı Bitlis'te Başladı

Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilen 'Maziden Atiye Ahlat' projesi, Ahlat'ta öğrencilere yönelik etkinlikler sunuyor.

02.10.2024-11:45 - (Son Güncelleme: 02.10.2024-11:45) Maziden Atiye Ahlat Öğrenci Programı Bitlis'te Başladı

Maziden Atiye Ahlat Öğrenci Programı Duyuruldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destekleriyle, Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı Bitlis'in Ahlat ilçesinde başladı. Bu önemli etkinlik, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştiriliyor.

Programın Amacı ve İçeriği

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre, programın amacı öğrencilere kültürel ve sosyal açıdan katkı sağlamak. Tarihi geziler, sanat etkinlikleri, kitap incelemeleri, sinema tahlili, söyleşiler ve yarışmalar gibi çeşitli etkinlikler planlanıyor.

Öğrencilerle Buluşma

Ahlat'taki kampa katılan öğrencilerle buluşan İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, projenin Bilim Sanat Merkezleri'nde eğitim gören öğrencilere açık olduğunu vurguladı.

Hedefler ve Gelecek Vizyonu

Gür, "Programla, gençlerin milli tarih şuuru ile toplumdaki birlik, beraberlik duygularının pekişmesi, geçmişteki tarih ve medeniyet mirasına sahip çıkmaları hedeflenmektedir. Gençlerimizin bu özel projedeki yer alması, onların ufuklarını genişletecek ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirecektir. Bu sayede, Yeni Türkiye Yüzyılı'na katkıda bulunacak bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Vali ve Diğer Protokol Katılımcıları

Bitlis Valisi Ahmet Karakaya, gençlerle beraber yemek yiyerek sohbet etti. Programa, Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün de katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan "Maziden Atiye Ahlat" öğrenci programı, Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal