Mayasız Yumuşacık Poğaça Nasıl Yapılır? Mayasız Poğaça Tarifi

Habersizce gelen misafirlerinize hızlıca hazırlayacağınız mayasız yumuşacık poğaça tarifini sizinle paylaşıyoruz. Mayalı poğaçayı aratmayacak lezzette olan bu tarifi hemen denemek isteyeceksiniz. İşte mayasız yumuşacık poğaça tarifi...

29.05.2019-13:44 - (Son Güncelleme: 29.05.2019-13:36)

Aniden gelen misafirleriniz için pratik bir şekilde yapabileceğiniz bu poğaçayı hemen denemek isteyeceksiniz. Peki, mayasız yumuşacıjk poğaça nasıl yapılır? İşte mayasız yumuşacık tarifi..

MAYASIZ POĞAÇA  

Malzemeler:

-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1. 5 tatlı kaşığı toz şeker
-4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)
-1. 5 paket kabartma tozu

İçi için:

-1 kase ufaltılmış beyaz peynir
-Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

-1 yumurtanın sarısı
-Çörek otu, susam 

Hazırlanışı  

-Hamur yoğurduğunuz kaba un hariç tüm malzemeyi koyun.
-Sonrasnda azar azar unu kontrollü bir biçimde ekleyin. 
-Hamuru yoğurup üstünü streç film ile kapatıp 20 dakika kadar dinlendirin.
-Bu esnda iç harcı için maydanozları ince ince kıyın.
-Peyniri ufalayıp maydanozla harmanlayın.
-Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde bezeler kopartıp el ile açalım, içerisine harçtan koyup yarım -ay gibi kapatın.
-Kapattığınız kısıma çatalla bastırarak çizikler atın.
-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayıp üzerine yumurta sarısı sürün susam ve çörek otu serpiştirin.
-190 derece fırında 25 dakika pişirin.

 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.
 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal