Mayasız Poğaça Tarifi

Çat kapı gelen misafirlerinize yapabileceğiniz mayasız poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mayalı tarifini aratmayan yumuşacık poğaçaları çok seveceksiniz. İşte tarifi...

08.02.2019-08:57 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-08:52) Mayasız Poğaça Tarifi

Çat kapı gelen misafirlerinize yapabileceğiniz mayasız poğaça tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Mayalı tarifini aratmayan yumuşacık poğaçaları çok seveceksiniz. İşte tarifi...

Gerekli malzemeler:

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 yumurta

-1 su bardağı süt

-1 tatlı kaşığı tuz

-1. 5 tatlı kaşığı toz şeker

-4 su bardağı un (3. Bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)

-1. 5 paket kabartma tozu

İç malzemesi:

-1 kase ufaltılmış beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz

Üzeri için:

-1 yumurtanın sarısı

-Çörek otu, susam

Yapılışı:

-Hamur yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alın.

-Ardından azar azar unu dikkatli bir şekilde ekleyin.

-Hamuru yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatıp 20 dakika dinlendirin.

-Bu sırada iç harcı için maydanozları yıkayıp saplarından temizleyip ince ince doğrayın.

-Peyniri parçalayıp maydanozla karıştırın.

-Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp el ile açalım, içine harçtan koyup yarım -ay şeklinde kapatın.

-Kapattığınız kısıma çatalla bastırarak çizikler atın.

-Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirip üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin.

-190 derece fırında 25 dakika kadar pişirin.

Son Dakika Kadın Haberleri için aşağı kaydırın.

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal