Göçmenlerin pesmet dediği, hem tatlı hem de tuzlu olarak tüketebileceğiniz hamur kızartması sofralarınızı süslerken sizleri de lezzetiyle büyüleyecek. Üstelik bu tarifte hamuru mayalamanıza gerek yok. İşte pratik mayasız pesmet tarifi...
MALZEMELER
- 5 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
Kızartmak için:
Şekillendirmek için:
NASIL YAPILIR?
Yoğurt, karbonat ve tuzu geniş bir kabın içerisine alarak iyice karıştırın. Ardından üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek, ele yapışmayan bir hamur elde edinceye dek yoğurun. Başka bir kasenin içerisine yarım su bardağı sıvı yağı alın ve elinizi bu yağın içerisine batırdıktan sonra hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp ortalarına bir delik açın. Daha sonra kızartma tavasında kızdırdığınız yağın içerisine koyun ve güzelce kızartın. Her iki tarafı da nar gibi kızardıktan sonra fazla yağını çekmesi için havlu kağıt serdiğiniz bir kabın içerisine alın. Tüm hamuru bu şekilde kızarttıktan sonra sıcak sıcak servis edin. İşte bu kadar, afiyetler olsun…