İlk kez 5 bin yıl kadar evvel, Orta Asya Türkleri'nin bulduğu bu mayalama yöntemi, sayısız faydaya sahip olması sayesinde son yıllarda da yaygın olarak tüketilmeye başladı.
BÜYÜME ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLAR MUTLAKA İÇMELİ!
Hem bakteri hem de maya fermantasyonuyla üretilen kefir, sindiriminin kolay olmasının yanı sıra, bu fermentasyonla oluşan sağlığa faydalı bileşenleri de içeriyor. Kefir tanesi kullanılarak elde edilen kefir, inek, keçi, koyun sütlerinden üretilebildiği gibi, bitkisel kaynaklı sütlerden de üretilebildiğinden vegan beslenenler için de uygun bir besin maddesi.
İçerdiği dengeli protein, karbonhidrat ve yağ oranları günlük ihtiyacınızın önemli bir miktarını karşılarken, A ve B vitamini, kalsiyum, magnezyum ve fosfor minerallerinden zengin olmasıyla da, başta büyüme çağındaki çocuklar olmak üzere her yaş grubu için besin değeri yüksek, vazgeçilmez bir gıda.
ENFEKSİYONLARA KARŞI KORUR
Faydalı bakteriler içermesi sayesinde sindirim sistemiyle ilgili yaşadığınız sorunları düzenliyor, ayrıca midedeki tokluk hissinin uzun sürmesini sağlayarak kan şekerinizin daha yavaş yükselmesine yardımcı oluyor. Diğer probiyotik besinler gibi kefir de, hastalığa yol açan mikroorganizmaların çoğalmasına engel olup bakteri ve mantar enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki gösteriyor. İçerdiği kalsiyum ile de kemik sağlığını desteklemeye yardımcı oluyor.
Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.