Max Blumenthal: Batı Medyası İsrail'in Savaş Suçlarını Görmezden Geliyor

Max Blumenthal, Batı medyasının İsrail'in savaş suçlarını ve Gazze'deki saldırılarını göz ardı ettiğini belirtti.

10.10.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 10.10.2024-11:14) Max Blumenthal: Batı Medyası İsrail'in Savaş Suçlarını Görmezden Geliyor

Max Blumenthal, Batı Medyasını Eleştirdi

Amerikalı gazeteci Max Blumenthal, Batı medyasının İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını ve savaş suçlarını görmezden geldiğini vurguladı. 7 Ekim'de rehin alınan vatandaşlar ve askerlerle ilgili gelişmeleri eleştiren Blumenthal, "Batı medyası, gördüklerinden çok göstermediklerini aktarıyor," dedi.

Gazeteciliğin Karanlık Yüzü

Blumenthal, Batı medyasının İsrail ordusuna karşı yaşanan kayıpları göz ardı ettiğini belirtti. "Sadece kaçırılan sivillere odaklanıyorlar," diyerek ekledi: "İsrail'in Gazze'yi yok etme girişimlerine meşruluk kazandıracak sahte hikayeler üretiliyor."

ABD'nin Rolü

ABD'nin İsrail-Filistin barış sürecindeki rolünü sorgulayan Blumenthal, "ABD, barışın önündeki en büyük engel," dedi. Antony Blinken gibi isimlerin insani yardım konvoylarına yönelik saldırılara izin verdiğini kaydetti.

İsrail Lobisinin Etkisi

Blumenthal, Washington'daki İsrail lobisinin etkisini değerlendirerek, "Seçim finansmanındaki rolü, değişim olasılığını ortadan kaldırıyor," dedi. AIPAC'ın kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini vurguladı.

Küresel Aktivizm ve Çelişkiler

Aktivizmin artışına dikkat çeken Blumenthal, "Filistin dayanışma hareketi, Amerikan kurumlarındaki çelişkileri açığa çıkardı," açıklamasında bulundu. Bu hareket, ABD'deki savaş karşıtı mücadeleyi yeniden canlandırıyor.

Uluslararası Kurumların Başarısızlığı

Son olarak, Uluslararası Kurumların (özellikle BM) başarısızlıklarını eleştiren Blumenthal, "İsrail ve ABD şiddetini engelleyecek kapasiteden yoksunlar," dedi. Bu durum, uzun süreli çatışmalara yol açabilir.

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da...

Bağımsız haber ve araştırmacı gazetecilik sitesi The Grayzone'un editörü Blumenthal, İstanbul'da katıldığı bir konferansta AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal