Mavi Vatan’ın muhafızı olacak: GÖKSUR’a kritik görev

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) liderliğinde başlatılan ‘Çelik Kubbe’ hava savunma sisteminin en önemli unsurlarından birisi olan GÖKSUR üzerindeki çalışmalar hızla sürüyor. İşte detaylar…

17.08.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 17.08.2024-11:14) Mavi Vatan’ın muhafızı olacak: GÖKSUR’a kritik görev

GÖKSUR’a Mavi Vatan’da kritik bir görev verilecek. ASELSAN'ın geliştirmekte olduğu GÖKSUR Yakın Hava Savunma Füze Sistemi, Türk donanmasının hava ve füze savunma kapasitesini artıracak önemli bir proje olarak öne çıkıyor. TÜBİTAK SAGE ile birlikte geliştirilen bu sistem, gemisavar füzeleri, insansız hava araçları, seyir füzeleri, savaş uçakları ve helikopterler gibi tehditlere karşı savunma sağlamak üzere tasarlandı.

GÖKSUR, Mavi Vatan’ın koruyucusu olacak

AA’da yer alan habere göre; GÖKSUR, özellikle satha yakın uçan tehditlere karşı etkili olacak şekilde geliştiriliyor. 360 derece tehdit imha yeteneği, çoklu hedef önleme kabiliyeti ve yeni nesil IIR arayıcı başlıklı güdümlü mermisi gibi özellikleriyle dikkat çekiyor. Sistem, farklı deniz platformlarına entegre edilebilir ve müstakil olarak çalışabilir şekilde modüler bir tasarıma sahip.

Mavi Vatan’ın muhafızı olacak: GÖKSUR’a kritik görev

Atış testleri yakında yapılacak

GÖKSUR IIR füzesinin, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen BOZDOĞAN hava-hava füzesinin deniz platformlarına uyarlanmış bir versiyonu olduğu belirtiliyor. Bu füze, çift yönlü veri bağı ve dik atım yeteneği gibi ek özelliklerle donatılmış. 

Ayrıca, rüzgar tüneli testlerinin tamamlanması, atışlı testlerin yolunu açmış durumda. İlerleyen süreçte atışlı testlerle kalifikasyon süreci tamamlanacak ve kısa sürede Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hizmetine sunulması planlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
muratcankilic@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal