''Mavi Vatan'' Yunan Basınını Korkutmaya Yetti!

Türkiye'de yeni müfredat kapsamında ders kitaplarında ''Mavi Vatan'a'' yer verilmesi Yunanistan'da paniğe neden oldu.

14.09.2024-11:39 - (Son Güncelleme: 14.09.2024-11:39) ''Mavi Vatan'' Yunan Basınını Korkutmaya Yetti!

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında yeni müfredatta içerikler güncellendi. Müfredatta, Mavi Vatan'a yer verilmesi Yunan cephesinde korku yarattı.

Yunanistan'da Mavi Vatan Korkusu

9'uncu sınıf Coğrafya kitabında ''Mavi Vatan'ın'' yer alması ve öğrencilere öğretilmesi Atina'ya korku saldı. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Yerapetritis, "Mavi Vatan’ın ders kitaplarında okutulacak olması kötü. Maksimalist görüşler içeren herhangi bir şey genç zihinleri zehirlememeli" dedi.

Yunan Bakan, 9'uncu sınıf ders kitabında  Ege Denizi için ‘Adalar Denizi’ ifadesinin kullanılmadığını belirtirken, Mavi Vatan ile ilgili kısımda Yunanistan, Ege ve Doğu Akdeniz’e değinilmemesini ise olumlu saydığını belirtti.


18 Milyon Öğrenci 'den Korktular

Hürriyet gazetesinden Yorgo Kırbaki'nin haberine göre, yeni müfredat kapsamında ders kitaplarında ''Mavi Vatan'' konusunun yer almasına yer veren Yunan basını, “18 milyon öğrenci Mavi Vatan’ı öğrenerek büyüyecek” ifadesinde bulundu.

Yunan gazetesi Kathimerini, ders kitaplarında ilk kez Mavi Vatan'a yer verilmesini manşete taşıdı. Gazete,  “Türkiye ‘Mavi Vatan’ teorisinde bir adım daha attı. ‘Mavi Vatan’ artık ders kitaplarında. Üstelik, kitapta ‘Türkiye’nin Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki hukuki ve coğrafi haklarını görmezden gelen haksız talepler karşısındaki mücadelesine örnekler veriniz’ şeklinde bir ifade de yer alıyor” ifadesini kullandı.

Yunan televizyonu Skai ise, “Daha önce ders kitaplarında ‘Mavi Vatan’ yoktu. Türkiye’de 18 milyon öğrenci bundan sonra ‘Mavi Vatan’ ile büyüyecek” açıklamasında bulundu. Skai ayrıca ders kitaplarında Mavi Vatan haritasının yer almamasını olumlu karşıladıklarını belirtti. 


Damla Eroğlu
damlaeroglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal