MasterChef Türkiye’de yarışmacılardan, bir sonraki tura geçebilmeleri için yine bilinmeyen bir tarif yapmaları istendi. Bu tarifin en ilginç yanı ise ismini aldığı malzemenin tadını vermemesi!
Türkiye’nin sevilen yarışması MasterChef’e yine izleyicileri şaşırttı. Programa fazla bilinmeyen bir tarif olan ‘Soğan Çorbası’ damgasını vurdu. Bir Fransız klasiği olan soğan çorbasının en önemli özelliği ise soğan tadının ağza gelmemesi. MasterChef Türkiye programın takipçileri bu muhteşem soğan çorbasını denemek için tarifin peşine düştü. Görüntüsüyle bile karın acıktıran bu çorbanın üzerinde kıtır ekmekler bulunuyor. İlk başta oldukça ağır bir malzeme olan soğanın çorbada kullanılmasına önyargı ile yaklaşanlar bulunuyor. Ancak bu çorba tüm önyargıları yıkıyor. Sizde fırın kaseleriyle servis edilen çorbanın tarifini öğrenmek ister misiniz? Soğan çorbasında hangi malzemeler kullanılır? Soğan çorbası nasıl yapılır? İşte soğan çorbasının tüm yapım aşaması haberimizde…
TADI DAMAĞINIZDA KALACAK SOĞAN ÇORBASININ TARİFİ
Malzemeler
-1 adet kuru soğan
-1 tepeleme çorba kaşığı tereyağ
-1,5 çorba kaşığı un
-4-5 su bardağı tavuk suyu
-Karabiber
-Tuz