MasterChef Türkiye yarışması 2. tur elemeleri ile devam ediyor. Birbirinden yetenekli yarışmacılar 3 üyesi karşısında yeteneklerini konuştururken 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü yarışmacılardan içli köfte yapmaları istendi. Programı izleyen seyirciler içli köftenin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte lezzetine doyum olmayan içli köfte yapılışı…
İçli köfte malzemeleri nelerdir?
Malzemeler
Dışı için;
1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
1 çay bardağı irmik
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 su bardağından biraz az un
1 çay kaşığı tuz
1 su bardağı soğuk su
İçi için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
300 gr kıyma
3 orta boy soğan
Yarım tatlı kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)
Tuz
Pul biber
Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
Sıvı yağ
İçli köfte nasıl yapılır?
Öncelikle İnce İnce doğranan soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
Kavrulan soğanın içerisine kıyma eklenerek suyu çekene kadar kısık ateşte kavrulur.
Daha sonra kıymanın üzerine salça eklenerek birazcık daha kavurma işlemine devam etmeniz gerekmektedir. Kıymaya biraz su ekleyerek daha yumuşak bir kıvam alması sağlanmalıdır.
Daha sonra içerisine baharatları, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek altını kapatarak soğumaya alınız.
Şimdi dış harcını yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için ince bulgur ve bir bardak suyla bulgurların ıslanmasını sağlamanız gerekmektedir.
Suyu çeken bulgur ve irmiğin üzerine salça, baharat ve tuz ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek iyice yoğurmanız gerekir.
Daha sonra içerisine un ekleyerek 5 dakika daha yoğurma işlemine devam ediniz. Elinize alıp yuvarladığımızda dağılmayacak bir kıvamda hamur olması gerekmektedir.
Ceviz büyüklüğünden birazcık daha büyük parçalar olarak baş parmak yardımıyla hamurların içi oyulur.
İçini oyduğunuz hamurun içerisine Hazırladığınız kıyma harcını koyarak hamurlarınızı kapatmanız gerekmektedir.
Biten içli köfteleri sıvı yağda kızartarak servis edebilirsiniz. Dileyen kişiler haşlama olarak da yapabilirler.
Haşlama yapmak isteyen kişiler için önceden kayn attıkları su içerisine hamurları atarak birazcık pişmelerini sağlayabilirler.