MasterChef Türkiye içli köfte tarifi nasıl yapılır? Yiyenlerin tekrar isteyeceği içli köfte tarifi

MasterChef Türkiye yarışmasında seçmeler devam ediyor. 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü ekrana gelen bölümde yarışmacılardan içli köfte yapması istendi. Ekran başındaki izleyiciler içli köftenin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. Bizde yazımızda lezzetli mi lezzetli içli köfte tarifini sizlerle paylaştık. İşte lezzetine doyum olmayan içli köfte yapılışı…

24.07.2022-11:47 - (Son Güncelleme: 24.07.2022-11:47) MasterChef Türkiye içli köfte tarifi nasıl yapılır? Yiyenlerin tekrar isteyeceği  içli köfte tarifi

MasterChef Türkiye yarışması 2. tur elemeleri ile devam ediyor. Birbirinden yetenekli yarışmacılar 3 üyesi karşısında yeteneklerini konuştururken 23 Temmuz 2022 Cumartesi günü yarışmacılardan içli köfte yapmaları istendi. Programı izleyen seyirciler içli köftenin nasıl yapıldığını araştırmaya başladı. İşte lezzetine doyum olmayan  içli köfte yapılışı… 

İçli köfte malzemeleri nelerdir?

Malzemeler

Dışı için;

1.5 su bardağı ince köftelik bulgur

1 çay bardağı irmik

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 su bardağından biraz az un

1 çay kaşığı tuz

1 su bardağı soğuk su

İçli Köfte Tarifi

İçi için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

300 gr kıyma

3 orta boy soğan

Yarım tatlı kaşığı salça

Yarım demet maydanoz

1 küçük çay bardağı küçük parçalı ceviz (isteğe bağlı)

Tuz

Pul biber

Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe göre ayarlanabilir.)

Kızartmak için;

Sıvı yağ

İçli köfte nasıl yapılır?

Öncelikle İnce İnce doğranan soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.

Kavrulan soğanın içerisine kıyma eklenerek suyu çekene kadar kısık ateşte kavrulur.

Daha sonra kıymanın üzerine salça eklenerek birazcık daha kavurma işlemine devam etmeniz gerekmektedir. Kıymaya biraz su ekleyerek daha yumuşak bir kıvam alması sağlanmalıdır.

Daha sonra içerisine baharatları, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanozu ekleyerek altını kapatarak soğumaya alınız.

İçli Köfte Nasıl Yapılır

Şimdi dış harcını yapmaya başlayabilirsiniz. Bunun için ince bulgur ve bir bardak suyla bulgurların ıslanmasını sağlamanız gerekmektedir.

Suyu çeken bulgur ve irmiğin üzerine salça, baharat ve tuz ekleyip 15 dakika boyunca azar azar su ekleyerek iyice yoğurmanız gerekir.

Daha sonra içerisine un ekleyerek 5 dakika daha yoğurma işlemine devam ediniz. Elinize alıp yuvarladığımızda dağılmayacak bir kıvamda hamur olması gerekmektedir.

Ceviz büyüklüğünden birazcık daha büyük parçalar olarak baş parmak yardımıyla hamurların içi oyulur. 

İçini oyduğunuz hamurun içerisine Hazırladığınız kıyma harcını koyarak hamurlarınızı kapatmanız gerekmektedir.

Biten içli köfteleri sıvı yağda kızartarak servis edebilirsiniz. Dileyen kişiler haşlama olarak da yapabilirler. 

Haşlama yapmak isteyen kişiler için önceden kayn attıkları su içerisine hamurları atarak birazcık pişmelerini sağlayabilirler. 

YORUM YAZ..

En Çok Okunanlar

Modal