Ünlü italyan peyniri mascarpone'yi evde yapabilirsiniz.
Malzemeler: 3 kutu krema, 600 ml 1,5 yemek kaşığı limon suyu
Kremayı sos tenceresine koyun , kısık ateşte 80 derece sıcaklığa gelene dek ısıtın (kaynatmayın!). 3 dakika aynı ısıda kalmasına dikkat edin. limon suyunu katarak 3 dakika daha çok kısık ateşte 80 dereceyi geçmeyecek gibi ocakta dinlendirin.
Birkaç kat temiz tülbenti tel süzgeçe koyup kremayı üstüne akıtın, üstünü streç film ile kaplayarak buzdolabında bir gece (24 saat) bekletin.
Süzülen peyniri tülbentin üstünden sıyırarak temiz cam kaseye alın. kapağı örtülü şekilde 2 - 3 gün buzdolabında saklayabilirsiniz.