18.03.2020-17:20 (Son Güncelleme:23.11.2024-00:35)


1

Sağlıklı bir vücut için meyve ve sebzeleri zamanında tüketmek oldukça önemlidir. Bahar aylarının gelmesiyle birlikte kış meyvelerinin yerini de farklı meyve ve sebzeler almaya başladı. Mevsimi dışında yetişen meyve ve sebzeler çok fazla yapay gübre ve tarım ilacına maruz kalıyor. Bu nedenle meyve ve sebzelerin vaktinde tüketilmesi gerekir. Peki, Mart ayında tüketilmesi gereken meyve ve sebzeler nelerdir? İşte detaylar...



2

Portakal

Portakal

Mart ayı, portakal yemek için son dönemdir. C vitamini içeriği yüksek olan portakal kış aylarında ve mevsim geçişlerinde yaşanabilecek grip ve soğuk algınlıklarına karşı etkili bir besindir.



3

Havuç

Havuç

Mide ve bağırsak sağlığını koruyan havuç, tüketilmesi tavsiye edilen besinler arasında yer alır.



4

Brokoli

Brokoli

Önemli bir antioksidan kaynağı olan brokoli, pek çok hastalığa karşı faydalı bir besindir. Mart ayı içerisinde bol bol brokoli tüketilmesi önerilir.



5

Turp

Turp

Antioksidan ve lif kaynağı olan turp, pek çok vitamin ve mineral içerir. Bu nedenle tüketilmesi tavsiye edilir.



6

Ispanak

Ispanak

İçeriğinde bulunan yüksek vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan ıspanak da Mart ayı içerisinde bol bol tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alır.



7

Kereviz

Kereviz

Vücudun toksinlerden arınmasını ve iltihaplanmaya karşı etkili olan kereviz tüketilmesi de oldukça faydalıdır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR