Mars Projesi ile Girişimci Öğrenciler Konya'da Buluşuyor

Konya'da gerçekleştirilen Mars Projesi, sosyal girişimcilik fırsatları sunarak öğrencilere kariyer yolunda destek olmayı amaçlıyor.

26.10.2024-12:29 - (Son Güncelleme: 26.10.2024-12:29) Mars Projesi ile Girişimci Öğrenciler Konya'da Buluşuyor

Konya'da Mars Projesi İle Girişken Öğrenciler Bir Araya Geliyor

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nın çatısı altındaki ÖNDER Gençlik tarafından hayata geçirilen Mars Projesi, Anadolu imam hatip liselerinden seçilen öğrencilerin girişimcilik projelerine yönlendirilmesi amacıyla Konya'da gerçekleştiriliyor.

Kariyer Yollarını Belirleme Fırsatı

Proje, İstanbul, Sivas, Antalya, Samsun ve Konya gibi farklı illerden yetenek testleriyle seçilen 100 öğrenci için kariyer gelişimi fırsatı sunmayı hedefliyor. Öğrenciler, yıl boyunca çeşitli etkinliklerde buluşarak farklı sektörleri deneyimleyecekler.

Eğitimler Uzay Konseptinde Başladı

Bu yılki eğitimlerin açılışı Konya Bilim Merkezi'nde uzay teması altında, "İnsan Odaklı Sosyal Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi" sloganıyla gerçekleştirildi. ÖNDER Gençlik Başkanı Erkam Salih Büyükdinç, Mars Projesi'nin ilk ayağını geçtiğimiz yıl İstanbul'da başlattıklarını belirtti.

Öğrenciler Arası Bağ En Güçlü Olacak

Bu yıl projeye seçilen 5 ilde sosyal ve girişken öğrencilerin bir araya getirilmesine vurgu yapan Büyükdinç, "Öğrencilerin okul dışında sosyal projelerde yer almasını istedik," dedi. Ayrıca, projede yer alan illeri ziyaret ettiklerini ifade ederek, az sayıda öğrenci ile nitelikli projeler üretmeyi hedeflediklerini aktardı.

Tecrübe Paylaşımı

Büyükdinç, katılımcılara, farklı illerden katılan öğrencilerin kazanımlarının önemli olduğuna dikkat çekerek, "İyi imam hatip okullarında eğitim alan öğrencilerimizin gelecekteki başarılarına inancım tam. Burada il başkanları tecrübelerini paylaşacak" şeklinde konuştu.

Programda, derneğin Konya Şube Başkanı Arif Bağcı ve AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı da katılımcılara hitap etti.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesindeki ÖNDER Gençlik tarafından, Anadolu imam hatip...

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği bünyesindeki ÖNDER Gençlik tarafından, Anadolu imam hatip liselerindeki öğrencilere girişimcilik projeleri için çeşitli fırsatlar sunan "Mars Projesi" Konya 'da gerçekleştiriliyor. Eğitimler, Konya Bilim Merkezi'nde, uzay konseptiyle tasarlanan, "İnsan Odaklı Sosyal Girişimcilik ve Kuluçka Merkezi" sloganıyla başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal